Google Tensor G4 Geekbench’te Görüldü

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Google Tensor G4

Bugün Tokay kod adlı bir Google telefonu Tensor G4 yonga setiyle Geekbench 5 testinde görüldü. Telefonun Pixel 9 ya da Pixel 9 Pro olma ihtimali var ancak bu kesin değil. Cihaz 8 GB RAM’e sahip ve Android 14 işletim sistemini çalıştırıyor. Telefon tekli çekirdek testinde 1082 puan alırken çoklu çekirdek testinde 3121 puan elde etti. […]

Devamı: Google Tensor G4 Geekbench’te Görüldü
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Bu Android firmaları neden amiral gemisi telefonlarda inatla 8 GB RAM kullanıyor. 12 GB RAM yapmanın masrafı nedir? Ablama 5 sene önce aldığımız fiyat/performans A70 telefonda bile 8 GB RAM vardı. Uzun vadede sıkıntı yaratacak. Ayrıca umarım G4'ü düzeltmeyi becerirler. Ayrıca bu çipin 9 çekirdek olacağı söyleniyordu ona ne oldu?

@MessininFedaisi 8 çekirdekli olacak, 9 çekirdekli işlemci hiç üretilmedi. Çekirdek kombinasyonu da şimdiye kadar tek haneli pek olmadı Android tarafında. 2+4+6+8+10 şeklinde mobil telefon işlemcileri çekirdek yapısına sahip oldular.

Bu Android firmaları neden amiral gemisi telefonlarda inatla 8 GB RAM kullanıyor. 12 GB RAM yapmanın masrafı nedir?
Cimrilik başka bir açıklaması yok.

@MessininFedaisi 8 çekirdekli olacak, 9 çekirdekli işlemci hiç üretilmedi. Çekirdek kombinasyonu da şimdiye kadar tek haneli pek olmadı Android tarafında. 2+4+6+8+10 şeklinde mobil telefon işlemcileri çekirdek yapısına sahip oldular.

Evet biliyorum daha önce hiç 9 çekirdekli bir işlemci üretilmediğini ama Google'ın çoklu çekirdekte öne geçmek için 9 çekirdekli olarak üreteceği söyleniyordu.

@MessininFedaisi Çekirdek sayısını arttırmak çoklu çekirdek performansında hepsini geçeceği anlamına gelmiyor, mimari önemli. Exynos 2400 10 çekirdekli ama çoklu çekirdek performansı olarak 8 çekirdekli SD Gen 3 ve Dimensity 9300 modelinin gerisinde kalıyor. Çekirdek tek başına yetmiyor.

@MessininFedaisi çekirdek sayısını arttırmak çoklu çekirdek performansında hepsini geçeceği anlamına gelmiyor, mimari önemli. Exynos 2400 10 çekirdekli ama çoklu çekirdek performansı olarak 8 çekirdekli SD gen 3 ve dimensity 9300 modelinin gerisinde kalıyor. Çekirdek tek başına yetmiyor.

Ben böyle bir şey demedim zaten. Söylenene göre Google'ın amacı buymuş dedim. Biliyorum zaten o işin öyle olmadığını. 6 çekirdekli A17 Pro hepsini geçiyor.

G3 9 çekirdek değil miydi?
Ben böyle bir şey demedim zaten. Söylenene göre Google'ın amacı buymuş dedim. Biliyorum zaten o işin öyle olmadığını. 6 çekirdekli A17 Pro hepsini geçiyor.
Geçemiyor. Gen 3 ile performansları dip dibe Gen 3 ile çoklu çekirdekte.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı