Merhabalar. Bu gün size Google 'ın yeni projesi olan Carbon'u anlatacağım. Kendisi henüz yeni bir proje. Açıklanalı 1 ay bile olmadı (19 Temmuz).
Carbon'un yaratılmasında ama etken C++ varisi bir dil olması ve kendisini böyle tanıtması.
Carbon 'da Hello World:
2. Hızlı ve ölçeklenebilir geliştirme.
3. Okunması ve anlaması kolay bir syntax.
4. Pratik ve güvenli test mekanizmaları.
5. Mevcut C++ ekosistemiyle uyumlu ve entegre çalışabilirlik.
6. Modern teknolojinin avantajlarını kullanma. Modern işletim sistemi platformları ve donanım mimarileri.
Carbon, C++'ı aşamalı olarak geliştirme girişiminden ziyade , temelde ardıl bir dil yaklaşımıdır . C++ ile birlikte çalışabilirliğin yanı sıra mevcut C++ kod tabanları ve geliştiricileri için büyük ölçekli benimseme ve geçiş etrafında tasarlanmıştır. Ardıl bir dil olarak Carbon bunları benimser:
1. C++ ile sorunsuz, çift yönlü birlikte çalışabilirlik , öyle ki mevcut bir C++ yığınındaki herhangi bir yerdeki bir kitaplık, geri kalanını taşımadan Carbon'u kullanabilir.( Örneği aşağıda
)
2 .C++ geliştiricileri için makul düzeyde aşinalık sağlayan yumuşak bir öğrenme eğrisi .
3. Mevcut yazılımın tasarımı ve mimarisi için karşılaştırılabilir ifade ve destek.
4. C++ kodu için bir düzeyde kaynaktan kaynağa çeviri ile ölçeklenebilir geçiş
Bu yaklaşımla, C++'ın mevcut ekosisteminin üzerine inşa edebilir ve mevcut yatırımları, kod tabanlarını ve geliştirici ortamlarını bir araya getirebilir. Diğer ekosistemler için bu modeli takip eden birkaç dil var ve Carbon, C++ için benzer bir rolü doldurmayı hedefliyor:
JavaScript → TypeScript
Java → Kotlin
C++ → Carbon.
Kurulum ve diğer bilgiler için GitHub sayfası:
github.com
Proje açık kaynaklı ve Apache 2.0 lisanslı özgür yazılım. Bazılarını rahatsız etse de öyle

Telefonda yazarken çok zorlandım ama başardım. Dil ve proje hakkında yorumlarınızı bekliyorum.
Yazıyı yazarken kullandığım kaynaklara teşekkürler. Hatalar olabilir, onun için de önceden özür dilerim.
Hoşça kalın, yazılım öğrenin

Carbon'un yaratılmasında ama etken C++ varisi bir dil olması ve kendisini böyle tanıtması.
- Neden Carbon?
Carbon 'da Hello World:
Kod:
package sample api;
fn Main() - > i32 {
Print("Hello, world!");
return 0;
}
- Carbon programlama dilinin hedefleri.
2. Hızlı ve ölçeklenebilir geliştirme.
3. Okunması ve anlaması kolay bir syntax.
4. Pratik ve güvenli test mekanizmaları.
5. Mevcut C++ ekosistemiyle uyumlu ve entegre çalışabilirlik.
6. Modern teknolojinin avantajlarını kullanma. Modern işletim sistemi platformları ve donanım mimarileri.
Carbon, C++'ı aşamalı olarak geliştirme girişiminden ziyade , temelde ardıl bir dil yaklaşımıdır . C++ ile birlikte çalışabilirliğin yanı sıra mevcut C++ kod tabanları ve geliştiricileri için büyük ölçekli benimseme ve geçiş etrafında tasarlanmıştır. Ardıl bir dil olarak Carbon bunları benimser:
1. C++ ile sorunsuz, çift yönlü birlikte çalışabilirlik , öyle ki mevcut bir C++ yığınındaki herhangi bir yerdeki bir kitaplık, geri kalanını taşımadan Carbon'u kullanabilir.( Örneği aşağıda
C++:
struct Circle {
float r;
};
// Carbon exposing a function for C++:
package Geometry api;
import Cpp library "circle.h";
import Math;
fn PrintTotalArea(circles: Slice(Cpp.Circle)) {
var area: f32 = 0;
for (c: Cpp.Circle in circles) {
area += Math.Pi * c.r * c.r;
}
Print("Total area: {0}", area);
}
// C++ calling Carbon:
#include <vector>
#include "circle.h"
#include "geometry.carbon.h"
auto main(int argc, char** argv) -> int {
std::vector<Circle> circles = {{1.0}, {2.0}};
// Carbon's `Slice` supports implicit construction from `std::vector`,
// similar to `std::span`.
Geometry::PrintTotalArea(circles);
return 0;
}
2 .C++ geliştiricileri için makul düzeyde aşinalık sağlayan yumuşak bir öğrenme eğrisi .
3. Mevcut yazılımın tasarımı ve mimarisi için karşılaştırılabilir ifade ve destek.
4. C++ kodu için bir düzeyde kaynaktan kaynağa çeviri ile ölçeklenebilir geçiş
Bu yaklaşımla, C++'ın mevcut ekosisteminin üzerine inşa edebilir ve mevcut yatırımları, kod tabanlarını ve geliştirici ortamlarını bir araya getirebilir. Diğer ekosistemler için bu modeli takip eden birkaç dil var ve Carbon, C++ için benzer bir rolü doldurmayı hedefliyor:
JavaScript → TypeScript
Java → Kotlin
C++ → Carbon.
Kurulum ve diğer bilgiler için GitHub sayfası:
GitHub - carbon-language/carbon-lang: Carbon Language's main repository: documents, design, implementation, and related tools. (NOTE: Carbon Language is experimental; see README)
Carbon Language's main repository: documents, design, implementation, and related tools. (NOTE: Carbon Language is experimental; see README) - carbon-language/carbon-lang
Proje açık kaynaklı ve Apache 2.0 lisanslı özgür yazılım. Bazılarını rahatsız etse de öyle
Telefonda yazarken çok zorlandım ama başardım. Dil ve proje hakkında yorumlarınızı bekliyorum.
Yazıyı yazarken kullandığım kaynaklara teşekkürler. Hatalar olabilir, onun için de önceden özür dilerim.
Hoşça kalın, yazılım öğrenin