tahamert123
Hectopat
Daha fazla
TLOU sırasında kontrolcüyü elime almadım diyen adam YouTube'dan izlemiştir net, aynı oyunu oynamış olamayız çünkü. İnteraktif film diye abartılacak bir oyun değil TLOU. Çatır çatır oynanışı var, gayet de zor ve içine alıyor sizi. Hele TLOU2'nin oynanışına bunu diyorsanız, oyundan anlamıyorsunuz demektir. Her kavgaya farklı farklı açılardan yaklaşmanıza olanak sunan, birçok farklı savaş mekaniği ve opsiyonu sunan bir oyun TLOU2.
RDR2 isimli hikayesiz, sıkıcı görevlerle bezenmiş simülasyonu, her saniyesi aksiyon dolu, buram buram sizi içine alan GoW ile karşılaştırmak da oldukça komik. RDR2'nin seçtiği final ve dramatik son ile birkaç yan görevi çıkarın, oyunun 60-70 saatinde hikaye yoktur doğru düzgün.
GoW da, TLOU da oyun dünyasını ileriye taşıyan, oyunlar sanat eseri midir tartışmalarının en büyük argümanları arasına yerleştirilen oyunlardır. Hikayeleri ve oynanışın hikayeye sunduğu katkı ile milyonların sevgisini kazanmışlardır. İnteraktif film değillerdir, sadece oynanışlarına ait hisleri size yaşatırlar. TLOU'ın zor combatı ve hayatta kalma mekanikleri size post apokaliptik dünyayı iliklerinize kadar hissettirir, GoW'un kapsamlı, akıcı ve aksiyon dolu oynanışı ise size tanrısal güçleriniz varmışçasına bir oyun deneyimi sunar. Oynanışın sunduğu bu “immersion”, “interaktif film abi işte” diye küçümsenecek bir şey değildir.
RDR2 ise bir şaheserdir evet, ama mekanikleri ve açık dünya etkileşimleri oldukça özenle hazırlanmış, muhteşem bir eski tip simülasyon oyundur. Sabah akşam birilerine ateş eder at sürersiniz, vahşi batıdaymış gibi rol yaparsınız, çok da eğlenirsiniz. Ama oldukça cilalanmış bir açık dünya simülasyonudur o kadar, GoW veya TLOU gibi bir sanat yapımının karşısında kaybetmeye de her zaman mahkumdur.
Oyunun ortaları en güzeli, bana göre. Bu arada IMBd incelesydi dediğiniz oyun hakkındaki Türk görüşler:Arkadaşımdan ödünç alıp oynadım. En fazla 3 saat katlanıp geri verdim CD'yi.
Sizin iyi hikaye dediğiniz, sadece Arthur’un başına gelen bir olay ve yaşadığı değişim. Evet bu çok etkileyici bir son, ama 50-60 saat boyunca oyunun size “şunu yap, buraya git, onu öldür” tarzı, karakter gelişiminden, diyalogdan, derinlikten uzak sıradan görevler verdiği gerçeğini değiştirmiyor. 2 kere bitirdim RDR2’yi, 100er saate yakın oynayarak. Hikaye çöp değil, ama verdiğiniz saatleri dolduran uzunluk, derinlik ve kalitede bir hikayesi yok. Bazı yan hikayeleri ve ana hikayenin sonu gerçekten güzel ama dediğim gibi oyunun neredeyse tamamında simülasyonda rol yapıyorsunuz.RDR2 hikayesiz? Anlaşılan oyunu oynamamışsınız RDR2 ile GoW çok farklı tarzda oyunlar RDR2 yavaş açılan bir oyun iken GoW vur kır parçala diye direk aksiyonla giren bir oyun sırf oynayışları ı farklı diye hikayeye çöp demek saçmalık. RDR2 açık ara en iyi hikayelerden birine sahiptir.
Fallout 76'dan sonra benim için Fallout bitti. Daha doğrusu Todd Howard geldiğinden beri Bethesda bitti.@360388 Oyunların çoğu sinematik olayını abartarak önümüze koymakta oldukça ısrarlılar. Hepsi kendi yazdıkları hikayeyi izleyelim ve aksiyon sekanslarında da olaya dahil olalım istiyor. Burada da iki farklı durum ortaya çıkıyor. Hikaye çizgisel ise, oynanış iyi olmalı. TLOU da oynanış kısmında şaheser filan değil hatta oldukça kötü. Bazı oyunlar vardır ki sizi o karakter ile o dünya ile öyle bütünleştirir ki oynanış arka planda kalır. Fallout, Elder Scrolls gibi oyunlar buna örnek.
Bence God of War öyle aman aman bir oyun değil. TLOU 2'nin özellikle herhangi bir filmden farkının olmadığını düşünüyorum çünkü aşırı çizgisel ilerliyor. Ben TLOU2'yi ön sipariş verenlerden biriyim fakat oyuna girdiğim zaman sadece izlemekten ibaret olduğunu düşünüyorum. PS4 kontrolcüsüne dokunmadım bile neredeyse oyun boyunca. Ama bunun adı oyun, e filmden farkı yok, ben oyun oynamak istiyorum. Film izlemek istesem gider film izlerim.
Bu oyunlari övüp övüp yere göğe sığdıramayan insanlara anlam veremiyorum. Kabul ediyorum güzel oyunlar ancak dünyanın en iyi oyunları da değiller. Bu kitle bence ömrü boyunca (13 yılda) 10 tane belki oyun oynamıştır.
Ben mi oyunlardan anlamıyorum sizler mi abartıyorsunuz?
Bu konuda sizin de görüşlerinizi, fikirlerinizi merak ediyorum.
Sizin iyi hikaye dediğiniz, sadece Arthur'un başına gelen bir olay ve yaşadığı değişim. Evet bu çok etkileyici bir son, ama 50-60 saat boyunca oyunun size “şunu yap, buraya git, onu öldür” tarzı, karakter gelişiminden, diyalogdan, derinlikten uzak sıradan görevler verdiği gerçeğini değiştirmiyor. 2 kere bitirdim RDR2'yi, 100'er saate yakın oynayarak. Hikaye çöp değil, ama verdiğiniz saatleri dolduran uzunluk, derinlik ve kalitede bir hikayesi yok. Bazı yan hikayeleri ve ana hikayenin sonu gerçekten güzel ama dediğim gibi oyunun neredeyse tamamında simülasyonda rol yapıyorsunuz.
Ayrıca ben durduk yerde RDR2'yi katmadım işin içine, sizler katmışsınız GOTY vs muhabbetleriyle. Her oyunu inatla RDR2 ile kıyaslayıp RDR2'yi gelmiş geçmiş en iyi ilan edenler de yine sizlersiniz.
TLoU 1 milyar falan satmadı, yanlış bilgi vermeyin. Rekor GTA 5'de ve o 160 milyon sattı.Eğer bir oyun yayınlanmasından 7 yıl sonra 1 milyar kopya sattıysa bu oyun gerçekten güzeldir. (TLOU Remastered)
100’ün üstünde saat geçirdiğim bir oyunun iyi veya kötü oluşunu, sevdiğim veya eksik bulduğum yönleri kendim değerlendirebilecek kültüre ve bilince sahibim çok şükür. Diyalog var diyalog var, beni tatmin etmedi oyunun çoğunluğu diyalog derinliği ve hikaye açısından. Sizi ettiyse ne mutlu. Farklı zevklerimiz olabilir mümkün.1. si tek karakter gelişimi yapılan arthur değil farklı kamp üyelerinin farklı hikayelerini görüyoruz 60-70 saat gibi bir sürede çok güzel anlatılıyor bunlar ayrıca yan görevler le daha da ayrıntılı olarak öğrenebiliyorsunuz. Ayrıca " onu yap bunu" yap tarzı görevlerde de tonla diyalog var anlaşılan dinlememişsiniz ekstra diyalog içinse birkaç tuşa basınca konuşuyor karakterler zaten.
Aslında şu incelemeyi dinlemeniz yeter oyunun hikaye dahil her yönüyle ne kadar iyi olduğunu anlamanız için.
100'ün üstünde saat geçirdiğim bir oyunun iyi veya kötü oluşunu, sevdiğim veya eksik bulduğum yönleri kendim değerlendirebilecek kültüre ve bilince sahibim çok şükür. Diyalog var diyalog var, beni tatmin etmedi oyunun çoğunluğu diyalog derinliği ve hikaye açısından. Sizi ettiyse ne mutlu. Farklı zevklerimiz olabilir mümkün.