Çözüldü GParted ile biçimlendirme sonrası yazma koruması nasıl kaldırılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
Daha fazla  
128 GB USB bellek aldım. FAT32 formatıyla geldiği için biçimlendirme yaptım ama maalesef disk yazma korumalı uyarısı veriyor. Bunu nasıl kaldırabilirim? GParted'dan baktığımda kilit simgesi var.

@tempestian @Kernelginar @mashiro

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü_20241230_125255.png
    Ekran Görüntüsü_20241230_125255.png
    152,3 KB · Görüntüleme: 37
  • Ekran Görüntüsü_20241230_125507.png
    Ekran Görüntüsü_20241230_125507.png
    189,8 KB · Görüntüleme: 33
Çözüm
128 GB USB bellek aldım. FAT32 formatıyla geldiği için biçimlendirme yaptım ama maalesef disk yazma korumalı uyarısı veriyor. Bunu nasıl kaldırabilirim? GParted'dan baktığımda kilit simgesi var.

Şu komutlar ile yazma izni alabilirsin:
Kod:
sudo chown (kullanici-adi):(grup) /USB/Belleğin/Yolu
Grup kullanıcı adı ile aynı olur genelde.

Bunun ile uğraşmamak için bir sonraki sefer KDE Partition Manager kullanabilirsin. KDE Partition Manager biçimlendirme yaparken kullanıcı için kullanılacağını seçmeye izin verir.

Kod:
Grup kullanıcı adı ile aynı olur genelde.

Bunun ile uğraşmamak için bir sonraki sefer KDE Partition Manager kullanabilirsin. KDE Partition Manager biçimlendirme yaparken kullanıcı için kullanılacağını seçmeye izin verir.

Çözüm
Bu işlem verileri silmektedir!

Bash:
sudo umount -R /run/media/mrji*/*
sudo mkfs.ext4 -L "USB" /dev/sda1

Son düzenleme:
Teşekkürler. KDE PM ile düzelttim. GParted ile herkesin erişimine açık şekilde biçimlendirme seçeneği yok anladığım kadarıyla. Bu ciddi bir eksi bence.

Bash:
sudo umount -R /run/media/mrji*/*
sudo mkfs.ext4 -L "USB" /dev/sda1
Hocam bu kodu girdim diskteki bilgiler gitti.

Son düzenleme:
Disk biçimlendirirken bilgilerin gitmesi oldukça normal değil mi? Diski biçimlendirmek istediğinizi yazmışsınız.
Demek istediğim o değildi hocam. Biçimlendirme yapılmış bir diskte yazma iznini aktif etmekten bahsetmiştim. Yedeği vardı zaten önemli değil. Bu komut ile biçimlendirmede herhangi bir kullanıcı veri yazabiliyor mu? Herkese açık olması daha iyi.

Bu komut işe yaramasaydı ona göre ilerleyecektim. Tam olarak işe yarıyor mu bilmiyorum. Elimde FAT32 USB olsa denerdim ama FAT32 kullanmıyorum.

Bu komut işe yaramasaydı ona göre ilerleyecektim. Tam olarak işe yarıyor mu bilmiyorum. Elimde FAT32 USB olsa denerdim ama FAT32 kullanmıyorum.
Hocam sorunu çözemedim. Ama sorunun kaynağını buldum. Şöyle ki HDD'leri doğrudan PC'ye bağladığımda kes/yapıştır işlemi yapılabiliyor. Bir HDD'den başka bir HDD'ye kes/yapıştır yapabiliyorum. Fakat HDD'leri modeme bağladığımda SMB ağı üzerinden kes/yapıştır dediğimde dosya transfer edilemiyor. Fakat kopyala/yapıştır yaptığımda transfer edilebiliyor. İzinlere baktığımda şöyle görünüyor. Diğerleri bölümünde "Yalnızca içeriği görüntüleyebilir" seçeneği var. "İçeriği görüntüleyebilir ve değiştirebilir" yaptığımda resimdeki uyarıyı veriyor. HDD'leri modem üzerinden bağladığımda sistem modemi diğerieri grubunda görüyor. Diğerleri için bu izni değiştirmem gerekiyor.

@mashiro

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü_20250108_115011.png
    Ekran Görüntüsü_20250108_115011.png
    205,7 KB · Görüntüleme: 18
  • Ekran Görüntüsü_20250108_114216.png
    Ekran Görüntüsü_20250108_114216.png
    176 KB · Görüntüleme: 17
Kod:
grup kullanıcı adı ile aynı olur genelde.
Şurada verdiğim komut ile dene, olacağına emin değilim çünkü SMB ile erişmek istediğin cihaz uzak bir cihaz.
Bu izinleri modem ayarlarında araman daha etkili olur muhtemelen.

Şurada verdiğim komut ile dene, olacağına emin değilim çünkü SMB ile erişmek istediğin cihaz uzak bir cihaz.
Bu izinleri modem ayarlarında araman daha etkili olur muhtemelen.
Hocam sorunun sebebi dosya yöneticisiymiş. Cihaza Linux Mint ve Zorin kurdum. İkisinde de kes/yapıştır yaptım ve sorunsuz olarak olarak dosya transferi gerçekleşti. Emin olmak için KDE Neon kurdum. Dolphin varsayılan olarak geldiği için aynı hatayı aldım. Mağazadan GNOME’un kendi dosya yöneticisi olan GNOME Files’ı kurdum. Kes/yapıştır yaptığımda transfer gerçekleşti. Sorunun sebebini kesin olarak öğrendim. Fakat Dolphin’e nasıl yetki verebiliriz onu çözemedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı