GPON altyapısı nasıl?

Şunu da ekliyorum. Kablonet almayı düşünüp de oyun oynayanlar tekrar düşünsün diye.

Server aynı server, teste bakıyorsunuz eh işte oynanabilir ping. Oyun içi rezalet klasmanı.Eki Görüntüle 645639

Matchmaking server picker var ondan viyana seçsene. Yine 100 oluyorsa bu sefer Kablonet'te sıkıntı vardır.

@Takeshi Kovacs +graph üzerinden bakınca 10ms daha yüksek gözüküyor.

Sancaktepe'deyiz bakalım 10 gün sonra FTTH/GPON'un bitmesi gerekiyor inşallah sorun çıkmaz :) Hocam modem kiralama ücreti zorunlu mu ?

Zorunlu. Kendi modeminizi kullansanız bile kira ücretini ödüyorsunuz.

@Ulunay evet biliyorum benim sıkıntım 10'dan fazla olması zaten.
Şunu da ekliyorum. Kablonet almayı düşünüp de oyun oynayanlar tekrar düşünsün diye.

Server aynı server, teste bakıyorsunuz eh işte oynanabilir ping. Oyun içi rezalet klasmanı.Eki Görüntüle 645639

Aynı IP(13 numaralı) adresinde benim değerler bu şekilde;
Ekran Alıntısıasdsadas.JPG

Muhtemelen sizi uzak olan sunucuya yönlendiriyorlar. Normalde en yakın olan Viyana sunucusuna yönlendirmeleri lazım.

Sorun bu gibi gözüküyor. Buna dahil olarak bir miktar paket kaybı var gibi.

Aynı IP(13 numaralı) adresinde benim değerler bu şekilde;
Eki Görüntüle 645700

Muhtemelen sizi uzak olan sunucuya yönlendiriyorlar. Normalde en yakın olan Viyana sunucusuna yönlendirmeleri lazım.

Sorun bu gibi gözüküyor. Buna dahil olarak bir miktar paket kaybı var gibi.
Hocam yönlendirme ve ping değerlerinden bağımsız olarak test ile oyun içi pingi neden bu kadar farklı onu anlamıyorum. Ben viyana sunucusuna 50 ms ile bağlansam yine 60 ms graph pingi göremeyecektim.

Ben anlatayım, %90 network biriminin beceriksizliği...

Ben veri ekibine Twitter'dan tracert değerlerini gönderdim. Önceki ve şu anki halini bana normal dediler. Yemin ediyorum çok dövesim geldi. 35'den 60 çıkması normalmiş. Veri ekibini kökten değiştirmeleri gerekiyor.

Benim de ping problemim var. Biraz garip bir problem üstelik, oyuna girmeden bazı oyunlar için eşleştirme ping sunucusunu görüyoruz. Fortnite mesela oyuna ilk girişimdi en düşük avrupa pingi 250ms, oyunu kapatıp açtığımda ping 70 civarı olup düzeliyor. Oyunu kapatıp açmadığım sürece o ping her oyun maçında yüksek olup hiç düşmüyor, ben bunu altyapıdan kaynaklı sorun olduğunu düşünüyorum. Virüs den kaynaklı olduğunu'da düşündüm. Format attım düzelmedi. Ayrıca en ufak bir video açtığımda wifi kullanıldığında ping 40-50ms artıyor. Ama bundan önceki kullandığım türknet'te hiç bir sorun olmuyordu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı