Çözüldü Gpon cihazı varsa modem yerine router kullanılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

394919

Kilopat
Makaleler
1
Arkadaşlar az önce Türknet müşteri hizmetleri ile görüşüyordum. Kendi routerımı takmayı düşündüğümü söyledim. Bana modem dışında bir şey kullanamazsınız dedi. Acaba beni normal vdsl kullanıcısı mı sandı? Gigafiber kullanıyorum router yeterli değil mi?

Çözüm
Arkadaşlar az önce Türknet müşteri hizmetleri ile görüşüyordum. Kendi routerımı takmayı düşündüğümü söyledim. Bana modem dışında bir şey kullanamazsınız dedi. Acaba beni normal vdsl kullanıcısı mı sandı? Gigafiber kullanıyorum router yeterli değil mi?
GPON altyapıda kendine ait router'ını takarsın. Türk Telekom altyapısından alıyorsan hizmetini oluyor. TurkNet Gigafiber altyapısı ise yine oluyor. Aradaki ONT cihazını yok edemezsin. Onların verdiği Zyxel, TP-Link veya Vestel artık hangi markaysa o router'ı kutusuna kaldır. TurkNet'den PPPoE kullanıcı adını ve şifreni öğren. Türk Telekom altyapısından kullanıyorsan VLAN ID 35 olacak. TurkNet Gigafiber'de isen VLAN ID seçeneğini işaretleme ya da işaretliyse de boş kalacak. Öylece IP alarak kullanabilirsin. Aklına takılan bir şey olursa beni etiketleyerek bana danışabilirsin. Keenetic, Asus ve TP-Link router'da kurulum gayet basit. Asus ve TP-Link kurulumunda sana resimli olarak anlatma şansım da olur.
@Timucin_34 merhaba, konudan bağımsız bir sorum olacaktı. Evde 1 gbit internet kullanıyorum Türk Telekom'un, tekli ONT'den Bufferbloat sorunum yoktu Nokia'nın. Sonra 2. internet bağlattığımda Nokia G240G-C cihazı verdiler, unload 40ms ve Bufferbloat(100-200ms) sorunu başladı. Sizde de böyle bir problem var mı 2 hat olduğunda?

@Timucin_34 merhaba, konudan bağımsız bir sorum olacaktı. Evde 1 gbit internet kullanıyorum Türk Telekom'un, tekli ONT'den Bufferbloat sorunum yoktu Nokia'nın. Sonra 2. internet bağlattığımda Nokia G240G-C cihazı verdiler, unload 40ms ve Bufferbloat(100-200ms) sorunu başladı. Sizde de böyle bir problem var mı 2 hat olduğunda?
Nokia G240G-C ONT'ye sahibim ancak ikinci internet hiç bağlatmadım. Tek internet olarak kullandığım için G240G-C ONT'den bir sorun yaşamamaktayım. Ancak QoS Cake özelliği ile bufferbloat'u aşabilirsiniz. Asus router kullanıyorsanız Merlin firmware kurmanız gerekiyor sadece o sitedeki Asus'un Merlin'i desteklediği modelleri yazmaktadır. Home | Asuswrt-Merlin
Asus dışında başka router kullanıyorsanız yine QoS kullanmanız gerekmekte lakin hızı 940mbps alıyorsunuz diyelim 930mbps'e limitleyin 10mbps pay bırakın bufferbloat yine çözüme kavuşur. Her router'da buna Asus'da dahil QoS özellikleri çok stabil çalışmıyor. O yüzden Asus Router'a Merlin firmware kuruyorlar daha çok.

Nokia G240G-C ONT'ye sahibim ancak ikinci internet hiç bağlatmadım. Tek internet olarak kullandığım için G240G-C ONT'den bir sorun yaşamamaktayım. Ancak QoS cake özelliği ile Bufferbloat'u aşabilirsiniz. ASUS router kullanıyorsanız merlin Firmware kurmanız gerekiyor sadece o sitedeki ASUS'un Merlin'i desteklediği modelleri yazmaktadır. Home | Asuswrt-Merlin
ASUS dışında başka router kullanıyorsanız yine QoS kullanmanız gerekmekte lakin hızı 940Mbps alıyorsunuz diyelim 930Mbps'e limitleyin 10Mbps pay bırakın Bufferbloat yine çözüme kavuşur. Her Router'da buna ASUS'da dahil QoS özellikleri çok stabil çalışmıyor. O yüzden ASUS Router'a merlin Firmware kuruyorlar daha çok.

N100'lü (7-10 bin arasında) bir mini router almayı düşünüyordum. OpenWrt'den SQM kurmayı planlıyordum. ASUS'ta 10.000 TL'ye kadar önerdiğin model var mı, simetri 1 gbit internet için ve ASUS modemler bunun ustesinden gelebilir mi? Bir de N100 OpenWrt kurmak mantıklı mı, asuswrt-merlin mi? Sadece oyun oynamak icin.

Önerebileceğim Asus RT-AX86U veya RT-AX86U Pro Router modelleri olur. Link attığım için kanun gereği ''reklam''a giriyor. RT-AX86U kullanıyorum gayet memnunum 1GBPS internetimle. OpenWRT, Merlin Firmware'de Asus'lara kuruluyor.
Asus RT-AX86U: ASUS RT-AX86U Pro AX5700 Dual Band Wi-Fi 6 Gaming Router
Asus RT-AX86U Pro: https://www.hepsiburada.com/asus-rt...obile-tethering-aiprotection-pm-HBC00003O8BAG
hocam özel mesaj atamadım da malum sol kullanıcısıyım o yüzden pppoe bilgilerini doğrudan alamıyorum. tplink'lerde bu bilgileri "kopyalama" özelliği var mı keenetic gibi? ya da her modellerinde var mıdır sizce? ax53 almayı düşünüyorum.

hocam özel mesaj atamadım da malum sol kullanıcısıyım o yüzden pppoe bilgilerini doğrudan alamıyorum. tplink'lerde bu bilgileri "kopyalama" özelliği var mı keenetic gibi? ya da her modellerinde var mıdır sizce? ax53 almayı düşünüyorum.
Asus'larda PPPoE bilgilerini kopyalama özelliği ne yazık ki bulunmuyor. PPPoE bilgisini sanal bilgisayar üzerinden veya başka router'dan PPPoE'yi kopyalama yöntemiyle bulduğunuz taktirde Asus router'ı takabiliyorsunuz sadece.

yanlışlık olmuş hocam. Asus değil tplink.
TP-Link’de pppoe kopyalama işi yapmadım. Kendi yazdığım rehberi adım adım takip edersen pppoe’yi bulursun. Ben de o şekilde sanal makineden pppoe’yi buluyorum.
Superonline kurulumu yaparken VLAN ID’yi kapalı tutman gerekiyor. PPPoE’yi yazman ve Türkcell’in verdiği router’ın cihaz MAC adresini elle yazman gerekiyor ki internete çıkasın. Superonline müşterilerine kurulum yaparken zorluk çekmediğini söyleyim.

Merhaba,

Bir de ben hortlatayım konuyu. ttnet tarafında gpon ile router kullanımı mümkün demişsiniz.

Örneğin aşağıdaki gibi router alacağım desem ttnetin ayrıca verdiği modemi de değiştirmeme gerek yok değil mi? Router incelemesi olan bir çok videoda sürekli ayrıca bir de modem ihtiyacından bahsediliyor.

Kafam karıştı açıkçası,

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı