GPON ile modem arasında kayıp yaşanır mı?

Düşük bir miktar mutlaka yaşayacağımı düşünüyorum ama umarım söylediğiniz gibi yüksek miktarlarda kayıp yaşamam.
Evet, kullanılan kablonun kalitesi (UTP, STP, FTP) ve bulunduğu ortamın manyetik frekansı etki edebilir. Özellikle site gibi kalabalık ortamda yaşıyorsanız.
Fakat CAT6 kablolar 250 MHz’lik frekans geçişine elverişli olup 1Gbit/sn’lik veri taşıma özelliğine sahip. Bilgisayarınızda hız kaybı ve ping sorunu yaşamamak için kablolu bağlantıyı tercih etmenizi tavsiye ederim.

Hayır CAT 6 kabloyla o kadar kısa mesafede kayıp yaşanmaz. Ama sorduğunuz sorunun (doğru olmayan) cevabı sizin kafanızda çoktan belirmiş zaten. Bir kayıp yaşayacağınızı düşünüyorsanız biz ne dersek diyelim placebo etkisi de olsa kayıp yaşadığınızı hissedersiniz.
Teyit etmek için kısa bir CAT 6 ile denersiniz. Sonra da o bahsettiğiniz 20-30 metrelik CAT 6 ile denersiniz. Bir fark olmadığını görünce umarım tabularınız yıkılır.

Şunu da baştan söyleyeyim: bazı bölgelerde hız kısıtlaması konulabiliyor. Mesela Nokia sahasındaysanız 100'lük paketten 95 civarı alabilirsiniz. Gerçi Nokia'daki hız kısıtlaması da kaldırıldı ama bazı bölgelerde hâlâ kaldırılmamış olabilir. Şimdi böyle bir durumda kalırsanız kablodan kaynaklı hız kaybı yaşadığınızı düşünmeyin.

Hayır CAT 6 kabloyla o kadar kısa mesafede kayıp yaşanmaz. Ama sorduğunuz sorunun (doğru olmayan) cevabı sizin kafanızda çoktan belirmiş zaten. Bir kayıp yaşayacağınızı düşünüyorsanız biz ne dersek diyelim placebo etkisi de olsa kayıp yaşadığınızı hissedersiniz.
Teyit etmek için kısa bir CAT 6 ile denersiniz. Sonra da o bahsettiğiniz 20-30 metrelik CAT 6 ile denersiniz. Bir fark olmadığını görünce umarım tabularınız yıkılır.

Şunu da baştan söyleyeyim: Bazı bölgelerde hız kısıtlaması konulabiliyor. Mesela Nokia sahasındaysanız 100'lük paketten 95 civarı alabilirsiniz. Gerçi Nokia'daki hız kısıtlaması da kaldırıldı ama bazı bölgelerde hâlâ kaldırılmamış olabilir. Şimdi böyle bir durumda kalırsanız kablodan kaynaklı hız kaybı yaşadığınızı düşünmeyin.

Yok, benim yaşayacağım kayıp düşüncesi 5 maksimum 10 MB ve bu benim için problem teşkil etmiyor içimdeki endişe 20+ üzeri yaşarım'dı oda kalktı sayenizde. Teşekkürler.

Yok, benim yaşayacağım kayıp düşüncesi 5 maksimum 10 MB ve bu benim için problem teşkil etmiyor içimdeki endişe 20+ üzeri yaşarım'dı oda kalktı sayenizde. Teşekkürler.

İçiniz rahat olsun saçma sapan bir kablo almadığıniz sürece sıkıntı olmaz. Kablo olarak nexans markasını tavsiye ederim.

Evet kablo bu. Ancak ben başka bir soru sormak istiyorum. Bu kablonun bütün telleri veri taşıyor mudur? 4 teli eğer pasif ise, GPON'un olduğu yere diğer 4 telden veri iletmek istiyorum. Çünkü şu an modemin olduğu yerde odalara dağıtım yeri mevcut. Ben ise bu modemi salona koymak istiyorum.

Evet kablo bu. Ancak ben başka bir soru sormak istiyorum. Bu kablonun bütün telleri veri taşıyor mudur? 4 teli eğer pasif ise, GPON'un olduğu yere diğer 4 telden veri iletmek istiyorum. Çünkü şu an modemin olduğu yerde odalara dağıtım yeri mevcut. Ben ise bu modemi salona koymak istiyorum.
Yeni Konu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı