Merhaba. SSD me GPT Windows 10 kuracağım(UEFI) 1 TB HDD me MBR yaparak 250 GB kısmına Windows 7 kurulumu yapacağım(CSM). Geriye kalan 750 GB kısmını Windows 10 için program files gibi kullanacağım (büyük oyun dosyaları ve programlar için).
Sorum şu ki böyle yaptığımda Windows 10'da yavaşlama FPS düşümü geç tepkime verme gibi durumlar olur mu?
Başlatma bölümlerini de doğru kurmalısınız, kurulum yaparken öteki diskin bağlantısını kesin. MBR için bazı donanımları tam performansında kullanamayabilirsiniz. Bunun yerine ikisine de UEFI kurulum yapabilirsiniz.
@RotasızBey Mevzu mantıklı olup olmaması değil. Yapılmasında sakınca var mıdır diye sorulmuş. Siz de "Ne alaka W10 kur geç." demişsiniz. Belki arada nostalji yapmak için girecek? Zaten ana işletim sisteminin ne olduğunu yazmış. İsterse XP kursun.
@RotasızBey mevzu mantıklı olup olmaması değil. Yapılmasında sakınca var mıdır diye sorulmuş. Siz de "ne alaka Windows 10 kur geç." Demişsiniz. Belki arada nostalji yapmak için girecek? Zaten ana işletim sisteminin ne olduğun yazmış. İsterse XP kursun.
Başlatma bölümlerini de doğru kurmalısınız, kurulum yaparken öteki diskin bağlantısını kesin. MBR için bazı donanımları tam performansında kullanamayabilirsiniz. Bunun yerine ikisine de UEFI kurulum yapabilirsiniz.
@RotasızBey mevzu mantıklı olup olmaması değil. Yapılmasında sakınca var mıdır diye sorulmuş. Siz de "ne alaka Windows 10 kur geç." Demişsiniz. Belki arada nostalji yapmak için girecek? Zaten ana işletim sisteminin ne olduğunu yazmış. İsterse XP kursun.
Orijinal ISO dosyasını bulup UEFI modda yazdırın. Daha sonra anakarta ait chipset sürücülerini içine koyun. Kurarken size soracak zaten, dosyaların yerini gösterirsiniz. USB 3.0 sorun çıkarıyor.