GPU -1% kullanıyor

Atahan Balci

Picopat
Daha fazla  
Bilgisayarım normal bir şekilde Discord vb. kullanırken alakasız bir şekilde donuyor fakat fareyi hareket ettirebiliyor ve görev yöneticisini açabiliyorum fakat bir uygulama başlatamıyor ya da bilgisayarı kapatamıyorum. Bu gün görev yöneticisini açınca GPU kullanımını fark ettim bu konuda ne yapabilirim?
(Ekran kartı yazılımlarım güncel MSI Ventus 3X OC RTX 3070)

20210322_195252.jpg

Her şeye artık format at demeyi bırakın isterseniz. :)

Sürücüleriniz ile alakalı olabilir. Ya da görev yöneticisi ile alakalı bir bug kaynaklı yaşıyorsunuz bu durumu. :)

Veya bir zararlı kendini gizlemek için kullanıyor. Bir ihtimal, fakat yüksek bir ihtimal. Donma falan, mining zararlılarında yaygın görülür. Güvenli Mod'a geç, aynısı olup olmuyor mu diye kontrol et. Ama ana sürücüler Güvenli Mod'da aktif oluyor mu bilmiyorum. Malwarebytes+KSC ile bilgisayarını taratır mısın konu sahibi?

Sorunun neyden kaynaklandığını bulmak için uğraşacağına 2 dakikada format atmak daha kolay gibi.
O zaman mavi ekran yiyince dump dosyası falan da paylaşmayalım direkt format atalım. Hatta komple kapatalım mavi ekran analiz bölümünü format var zaten neye yarar ki? Saçma sapan bir düşünce format at geç demek. Sorunun neyden kaynaklandığını öğrenmek daha önemli hocam. Boşu boşuna format atmış olacak sorunu çözmek varken.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı