GPU %99 kullanmıyor

Gökay Yıldız

Hectopat
Selam dostlar ben oyunlarda grafiğe önem veren birisi değilim, aslında önem vermemekten değil sistemim müsait değil, size sorunumu anlatmak istiyorum sistemimde oynadığım oyunlarda GPU %99'da sabitken sıklıkla %15'lere %6'lara bazen %0'a bile düşüyor

Ekran kartı driverım güncel, chipset driver'ım güncel BIOS'da herhangi bir oynama yapmadım NVIDIA Denetim Masası SS'leri;

nvidia denetim masası 1.ss.png

nvidia denetim masası 2.ss.png

Sistemim;

İşlemci: İntel Core i3 2100
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GT 730 4GB VRAM
Ram: Kingston HyperX 1333MHz DDR3 4GB
HDD: Seagate Barracuda 3.5" HDD 500GB
Anakart: HIPER H61 1155 Pin
Power Supply: Everest EPS-1455 250W

Oyun içi SS'ler;

GPU Kullanımı %99

99.png

GPU Kullanımı %6

6.png

Bu işlerden anlayan varsa yardımcı olabilir mi

Son düzenleme:
Selam dostlar ben oyunlarda grafiğe önem veren birisi değilim, aslında önem vermemekten değil sistemim müsait değil, size sorunumu anlatmak istiyorum sistemimde oynadığım oyunlarda GPU %99'da sabitken sıklıkla %15'lere %6'lare bazen %0'a bile düşüyor

Ekran kartı driverım güncel, chipset driver'ım güncel BIOS'da herhangi bir oynama yapmadım NVIDIA Denetim Masası SS'leri;

Eki Görüntüle 546225

Eki Görüntüle 546226

Sistemim;

İşlemci: İntel Core i3 2100
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GT 730 4GB VRAM
Ram: Kingston HyperX 1333MHz DDR3 4GB
HDD: Seagate Barracuda 3.5" HDD 500GB
Anakart: HIPER H61 1155 Pin
Power Supply: Everest EPS-1455 250W

Oyun içi SS'ler;

GPU Kullanımı %99

Eki Görüntüle 546227

GPU Kullanımı %6

Eki Görüntüle 546228

Bu işlerden anlayan varsa yardımcı olabilir mi
Bende Gtx 1660 var ancak ekran kartı kullanımı hiç %99 olmuyor.

Elimde sistemdekiyle uyumlu bir RAM var ama bacaklardaki kaplamalardan birisi yarıya kadar sökük olduğu için çalışıp çalışmadığından emin değilim.
Sorununuz muhtemelen PSU'da. Farklı bir PSU ile deneme imkanınız var mı? Çünkü anladığım kadarıyla işlemciniz biraz fazla güç çekmeye başladığında ekran kartına giden güç kesiliyor.

ThrottleStop'ile veya başka bir yazılım ile işlemcimin GHz'ini sabitlersem işe yarayabilir mi? Sadece Opera açıkken bile değerler bir yükselip bir azalıyor çünkü.

Son düzenleme:
Deneyin, denemekten zarar gelmez. Sorunun büyük olasılıkla PSU'dan olduğunu düşünüyorum. PSU'dan değilse bile RAM yetmediğinden yapıyordur. Eğer RAM takviyesi yaparsanız PSU'nun yetip yetmeyeceği de malum. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı