GPU, anlık kullanım düşmesi

BAJER

Picopat
Daha fazla  
Merhabalar,

Yaklaşık 1 yıldır bu sorunla karşı karşıyayım. Bu 1 yıl içerisinde çok şey yaşadım. Bunları önceki açtığım konularda söylemiştim ama artık söylemeyeceğim.

Konumuza dönersek çoğu multiplayer oyunlarda takılma sorunları yaşıyorum. 5 yıl sonra dedim ki: "Bir minecraft survival atayım". Gittim, indirdim. Singleplayer oynayacağım için bu takılma sorunlarının olacağı aklımın ucundan bile geçmemişti. Aynı takılmaları minecraftta da yaşıyorum. Sinirlendim ve sinirimi atlatıp sakince MSI Afterburner'i açtım. Kullanım değerlerine bakarak azıcık oynadım. GPU kullanımının anlık %20'lerde kayıplara uğradığını gördüm. Sanırım bu da takılma sorununu açıklıyor. Fikirlerinize açığım, ne yapmam lazım dostlar?

Not: RAM'lere Memtest86, HDD'ye bad sector ve okuma yazmasında sorun var mı diye okuma yazma testi de yaptım. Hiçbirinde herhangi bir hata vs. çıkmadı.

Not: Bazen bazı CPU çekirdekleri GPU'dan fazla çalışabiliyor.

Son düzenleme:
Bir ara O.C. meraklısı idim. Fakat nasıl yapacağımı fazla bilmiyorum. Ufak tefek şeyler işte.

Bir ara O.C. meraklısı idim. Fakat nasıl yapacağımı fazla bilmiyorum. Ufak tefek şeyler işte.
Bu GPU kullanımı düşüklüğü, FPS olarak çok etkiliyor mu? Mesela 70 alacakken 50 mi alıyorsunuz? Ya da FPS drop mu giriyor?

Oyun oynarken FPS drop olmuyorsa, kafaya takmayın. Psikopat olursun valla. Bırak ekran kartı ne yaparsa yapsın. Sen oyunun akiciligina bak.

Yükseltin. Değerleri fotoğraf olarak atın.

Monitörüm 144 Hz. Arttırdığım zaman oyunun akıcılığı gidiyor. Akıcılığı gittiği zaman takılma olsa dahi anlayabilecek miyim?

Not: Oyun indirirken veya tarayıcı da 10 ve daha fazla sekme açık olduğu zaman YouTube'da video izlerken de arada bir takılma yapıyor. Video 2, 3 saniyeliğine kasıyor. Mouse imleci ağır ağır hareket ediyor ve sesler bozuluyor.

2. Not: R6S'te fazla takılma yaşamadım. İsterseniz CS:GO'da önce kendi ayarlarımla daha sonra ayarları yükseltip oynayayım. CS:GO en fazla takılmaları yaşadığım oyun çünkü.

PC 1 yıl önce CS:GO rankedda 200 fps üstü rahat alırken şu anda 100'ü zor görüyor. CS:GO takımım var ve girmek zorunda kalıyorum. Oyundayken bu takılmalar beni delirtecek noktaya çok getirmişliği vardır.
@Furkan17TR @rathma tekrar merhaba dostlar.

CS:GO'da testimi yaptım. Kendi ayarlarımla oynarken GPU kullanımı %40'larda idi. CPU çekirdeklerinin çoğunun kullanımı da %50 ile %60 arası gidip geliyordu. Darboğaz oluyor.

Yüksek ayarlara aldım. Aynı şekilde GPU kullanımı %40 - %50, CPU kullanımı %50 - 60 arası idi. İşin ilginç tarafı kendi ayarlarıma göre FPS yükseldi.

Ayarların SS'leri:
Kendi ayarlarım:

Yükseltmede bulunduğum ayarlar:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…