GPU, anlık kullanım düşmesi

BAJER

Picopat
Daha fazla  
Merhabalar,

Yaklaşık 1 yıldır bu sorunla karşı karşıyayım. Bu 1 yıl içerisinde çok şey yaşadım. Bunları önceki açtığım konularda söylemiştim ama artık söylemeyeceğim.

Konumuza dönersek çoğu multiplayer oyunlarda takılma sorunları yaşıyorum. 5 yıl sonra dedim ki: "Bir minecraft survival atayım". Gittim, indirdim. Singleplayer oynayacağım için bu takılma sorunlarının olacağı aklımın ucundan bile geçmemişti. Aynı takılmaları minecraftta da yaşıyorum. Sinirlendim ve sinirimi atlatıp sakince MSI Afterburner'i açtım. Kullanım değerlerine bakarak azıcık oynadım. GPU kullanımının anlık %20'lerde kayıplara uğradığını gördüm. Sanırım bu da takılma sorununu açıklıyor. Fikirlerinize açığım, ne yapmam lazım dostlar?

Not: RAM'lere Memtest86, HDD'ye bad sector ve okuma yazmasında sorun var mı diye okuma yazma testi de yaptım. Hiçbirinde herhangi bir hata vs. çıkmadı.

Not: Bazen bazı CPU çekirdekleri GPU'dan fazla çalışabiliyor.

Son düzenleme:
Minecraft gibi bir oyunun normalde bile ekran kartını %100 kullanmasını bekleyemezsiniz. O oyun işlemci ve RAM odaklı. Kullanımlarda anormal bir durum göremedim.

Grafiklere abanan başka bir oyunda değerleri atar mısınız?
Ve sistem özelliklerinizi de söyleyin.

1. Minecraft'ta zaten ekran kartının %100 kullanılmasını beklemiyorum. Dediğim gibi çoğu multiplayer oyunlarda (CS:GO, Overwatch, R6S) oluyor.

Bilgisayar özelliklerim:
Anakart: Gigabyte GA-78LMT-S2PT.
İşlemci: AMD FX8320-E.
Ekran kartı: MSI GTX 1050 Ti Gaming X.
RAM'ler:
1. Crucial CT102464BD160B.
2. Kingston KVR16N11/8.
PSU: Xigmatek 650Watt 80+
(Yazmayı unutuyorum :) )

@BAJER işlemciniz çoğu oyunda ekran kartınız için yetersiz.

Başka oyunlardaki kullanımları ve sıcakları da paylaşın, işlemci çok ısınıyor olabilir.
Grafik ayarlarınızı da söyleyin.

İşlemcim 2 2.5 yıl öncesi için gayet yeterliydi.

Örnek verecek olursam CS:GO'da her şey düşük sadece gölge kalitesi ortada. R6S içinde söyleyecek olursam lod quality ve shadow quality yüksekte. Onun dışında her şey çok düşükte.

İşlemcimin ısınması imkansız çünkü üzerinde Cooler Master Hyper 212 LED var.

Konuyu bırakmazsanız sevinirim. Bu sorun üzerine eskiden 4 tane konu açtım. Hepsi yarıda kaldı.

1. Minecraft'ta zaten ekran kartının %100 kullanılmasını beklemiyorum. Dediğim gibi çoğu multiplayer oyunlarda (CS:GO, Overwatch, R6S) oluyor.

Bilgisayar özelliklerim:
Anakart: Gigabyte GA-78LMT-S2PT.
İşlemci: AMD FX8320-E.
Ekran kartı: MSI GTX 1050 Ti Gaming X.
RAM'ler:
1. Crucial CT102464BD160B.
2. Kingston KVR16N11/8.
PSU: Xigmatek 650Watt 80+
(Yazmayı unutuyorum :) )
Windows güç planını Yüksek Performans olarak ayarlayın. Nihai Mod'u da deneyebilirsiniz.

Nihai Mod için :
Cmd'yi açın

powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00–03f14749eb61

komutunu girin. Sonrasında planlar menüsünde Nihai Mod gözükecektir.

@BAJER işlemciniz çoğu oyunda ekran kartınız için yetersiz.

Başka oyunlardaki kullanımları ve sıcakları da paylaşın, işlemci çok ısınıyor olabilir.
Grafik ayarlarınızı da söyleyin.
Darboğaz vb söz konusu değil hocam.
Bknz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@rathma tek bir oyuna bakarak bunu anlayamayız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bazı oyunlarda problem yok, bazılarında var.

@BAJER Grafikleri yükseltmeyi denediniz mi? İşlemciden yükü alacaktır.

Bu arada hala ekran kartını zorlayan herhangi bir oyundan değerler atmadınız. R6S'deki sıcaklık ve kullanımları atabilirsiniz mesela.

@BAJER grafikleri yükseltmeyi denediniz mi? İşlemciden yükü alacaktır.

Bu arada hala ekran kartını zorlayan herhangi bir oyundan değerler atmadınız. R6S'deki sıcaklık ve kullanımları atabilirsiniz mesela.

R6S'deki değerlere bakacağım fakat uzun gözlem yapacağım. Uzun sürebilir.

Windows güç planını yüksek performans olarak ayarlayın. Nihai Mod'u da deneyebilirsiniz.

Nihai mod için:
CMD'yi açın.

Powercfg -duplicatescheme E9A42B02-D5DF-448D-AA00–03F14749EB61.

Komutunu girin. Sonrasında planlar menüsünde nihai mod gözükecektir.

Nihai performans güç seçeneğini aktif ettim. Aktif edili şekilde R6S kullanımlarına bakacağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı