GPU çok darboğaz yapıyor

Laptop kullanıyorum çift GPU var ama çok darboğaz oluyor. Yazılımsal olarak halledilebilir mi?
GPU 1 99 oluyor ama GPU 2 sadece 18 de kalıyor. İşlemci %78.
MUX Switch yok maalesef.

GTX 1650
10300h

Ram 8gb.

1706551498545.png

Son düzenleme:
Ortada darboğaz olan bir durum yok ki adamakıllı. Dahili GPU zaten oyun esnasında devreye girmez, o yüzden %10-20 civarı kullanım oranı gayet normal. GTX 1650'yi %100'e yakın kullanımda olması bir darboğaz olduğunu göstermiyor. Dahili GPU'yu gözlemeyi bırakın, oyun o GPU'yu kullanmıyor zaten.

Yükü GPU2'ye vermem geerekiyor. Harici bir monitör kullanmadan nasıl yapıcağımı bilmiyorum. MUX yok.
Ya, Entegre grafiğe niye yük veriyorsunuz? Hariciye vermeniz lazım. Olay o da değil.

Sizin yapmanız gereken, CPU Throttle sorunlarını çözüp harici monitör bağlantısıyla veriyolu darboğazının üstesinden gelmek.

Ya, Entegre grafiğe niye yük veriyorsunuz? Hariciye vermeniz lazım. Olay o da değil.

Sizin yapmanız gereken, CPU Throttle sorunlarını çözüp harici monitör bağlantısıyla veriyolu darboğazının üstesinden gelmek.
Nasıl yapıcağım?

Undervolt denedim. Hatta rehber de yazdım ama kilitleniyor. Ayarı düşürünce de bir işe yaramıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı