GPU driver güncellemesinden sonra FPS düşmesi

Stokeley

Hectopat
Katılım
22 Ekim 2020
Mesajlar
1.050
Makaleler
1
Çözümler
9
Yer
Sin City
Birkaç gün önce son gelen ekran kartı driver güncellemesini yapmıştım. Dün ve bugün oyunlarda çok rahatsız edici FPS droplar yedim. (Secret Neighbor, Phasmophobia, Rocket League.) RDR2'de devam edecek mi diye 2 saat civarı oynadım fakat herhangi bir FPS düşmesi yaşamadım.

FPS düşmesi anında ekran kartı kullanım yüzdesi 0-10 aralığına düşüyor sonra geri yükseliyor, işlemci kullanım yüzdesi olduğu değerlerde aynı. Sıcaklıklar ise her zaman aldığım sıcaklıklar. (GPU 60-70 CPU 50-60)

Sistemde herhangi bir kapanma meydana gelmedi bu zamana kadar, stres testlerini ise ilk aldığım zamanlar yaptım. Ekran kartı driver güncellemesi mi kaynaklı emin değilim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam çözüldü sanırım teşekkür ederim. Yeni bir güncelleme geldiği zaman WHQL şeklinde indirip kurulum esnasında sadece NVIDIA grafik sürücüsü seçeneğini tiklemem daha mı sağlıklı olur?
Eki Görüntüle 1007901

Hocam şöyle. Temiz kurulum ile başka bir WHQL sürümüne geçin. Böyle daha sağlıklı olacaktır. Rica ederim.
 
hocam eğer eski sürücüde sorun olmuyorsa eski sürücünün WHQL sini indirin. yeni sürücüler kullanmak sağlıklı fakat küçük farklar vardır büyük ihtimal
Hocam şuan eski sürücüdeyim zaten, dün gece bir süre sorun yaratmadı bugün yine saçmaladı
mk11.jpg
 

Yeni konular

Geri
Yukarı