Selam arkadaşlar, Gigabyte RTX 2060 Super Windforce 8 GB ekran kartım oyunlara girdiğimde sinek vızıltısına benzer rahatsız edici derecede ses çıkarıyor. Bende biraz araştırdım, Aorus Engine adlı bir program indirip fan Speed'i yüzde 80'e sabitledim ve böylelikle ses çıkartmıyor. Ancak fan Speed Auto'da iken oyunlara girdiğimde %100'e çıkıyor. Benim derdim tamamen çıkarttığı sinir bozucu ses ile. Fan Speed hızını %80'e sabitlemiş olmam ısınmaya ya da performans düşüşüne sebep olur mu sizce?
Dostum o çıkan ses Gigabyte'nin kronik sorunu herkes şikayetçi o sesten almadan önce keşke araştırsaydınız fakat fan hızlarının performansa etkisi olmaz diyebilirim sadece daha fazla ısınır o kadar otomatikte kullanabilirsiniz fan ayarını dereceye göre kendi kendine açsın ben öyle kullanmak istemiyorum derseniz de %60-70 arası yapabilirsiniz tercih sizin.
Dostum o çıkan ses Gigabyte'nin kronik sorunu herkes şikayetçi o sesten almadan önce keşke araştırsaydınız fakat fan hızlarının performansa etkisi olmaz diyebilirim sadece daha fazla ısınır o kadar otomatikte kullanabilirsiniz fan ayarını dereceye göre kendi kendine açsın ben öyle kullanmak istemiyorum derseniz de %60-70 arası yapabilirsiniz tercih sizin.
Evet aldıktan sonra kronik olduğunu öğrendim maalesef düzgün araştırma yapmadan aldım. Peki ekran kartının fazla ısınmasını, kasamın sys 3'lü fanlarını bios'dan full speed'e alırsam nasıl olur? Dengelemiş olurum herhalde değil mi
Evet aldıktan sonra kronik olduğunu öğrendim maalesef düzgün araştırma yapmadan aldım. Peki ekran kartının fazla ısınmasını, kasamın SYS 3'lü fanlarını BIOS'dan Full Speed'e alırsam nasıl olur? Dengelemiş olurum herhalde değil mi
Benim kasa fanlarımda son hızda çalışıyor tercih meselesi sesten rahatsız olabilirsiniz ama. Bende RTX 2060 Gaming Z kullanıyorum. Dediğiniz gibi kasa fanlarını son hızda çalıştırıp ekran kartınızda da deneyerek fan hızını ayarlayabilirsiniz dengelemiş olursunuz.