GPU hız aşırtma nedir? FPS'yi etkiler mi?

Benim ekran kartı da RX570 8 GB, ben bütün oyunlarımı OC yaparak oynuyorum çünkü ekran kartım OC'lu ve Radeon driverında AMD'nin kendi ayarladığı otomatik ayarı var. Onu kullanıyorum, tabii bu senin tercihine kalmış ama kullanmayacaksam niye OC alayım. Ekran kartı da kaldıramayacaksa neden OC olarak çıkarttılar piyasaya. Driver'in otomatik ayarında kullan derim ama sonuçta hikayeli oyunlarda çok yüksek FPS değerlerine gerek yok, oyun akıcı olsun yeter.

Core clock +50 Memory clock +100 ver sıkıntı çıkmazsa devam et ne zaman sıkıntı çıktı voltaj ver voltajla da çözülmüyorsa sınr orasıdır tavsiyem MSI Afterburner kullanmanızdır.

Afterburner var ama nasıl kullancağımı bilmiyorum.
Benim ekran kartı da RX570 8 GB, ben bütün oyunlarımı OC yaparak oynuyorum çünkü ekran kartım OC'lu ve Radeon driverında AMD'nin kendi ayarladığı otomatik ayarı var. Onu kullanıyorum, tabii bu senin tercihine kalmış ama kullanmayacaksam niye OC alayım. Ekran kartı da kaldıramayacaksa neden OC olarak çıkarttılar piyasaya. Driver'in otomatik ayarında kullan derim ama sonuçta hikayeli oyunlarda çok yüksek FPS değerlerine gerek yok, oyun akıcı olsun yeter.

Yani hız aşırta yapayım.

Aynı model ekran kartları arasındaki farkı elle oluşturacaksınız. Tek fark onlaarda soğutma ve bileşen kalitesi çok iyi, sizinkinde ise normal. Sıcaklık artar ve dengesiz yaparsanız ömür düşer. Elpida veya Hynix bellek varsa çok uğraşmayın derim. Samsung'sa denenir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı