GPU hotspot çok fazla ısınıyor

kertakon

Hectopat
Daha fazla  
Minecraft'ı shaderlı oynuyorum ve hemen hemen GPU kullanımı %80-90 arası gidip geliyor. İşlemci ve GPU sıcaklığı 60-70 derece arası gidip geliyor ama GPU hotspot yer yer 105 dereceye kadar çıkıyor. Bu kadar fark olması veya hotspotun bu kadar ısınması normal mi?

@sado01 Hocam tamam da 70 derece GPU sıcaklığına karşılık 105 derece hotspot biraz fazla değil mi? Arada 20 derecelik fark olsa normaldi de 30-35 derece bana fazla geldi. Kartın modeli nedir?

@sado01 hocam tamam da 70 derece GPU sıcaklığına karşılık 105 derece hotspot biraz fazla değil mi? Arada 20 derecelik fark olsa normaldi de 30-35 derece bana fazla geldi. Kartın modeli nedir?

Evet bana da hotspotu salla sadece GPU sıcaklığına bak cevabı pek mantıklı gelmedi aradaki fark bence de çok yüksek kart AMD Radeon 5700XT.

Daha önce kartın içini açıp bakım yaptınız mı? Eğer yapmadıysanız, termal macun yenilemesi dışında modelinize uygun termal pad alıp onları da değiştirmelisiniz. Kartınız epey eski olduğu için muhtemelen termal padleri ölmek üzeredir. Bu işlemler kesinlikle hem GPU'ya hem de hotspota etki edecek.

Bilgiasayarı ikinci el aldım ve aldığım adam satmadan hemen önce bakımlarını yaptırdığı ve termalleri falan yenilediğini söylemişti ama hiç açıp kontrol etmedim bir tek 1 yıl kadar önce CPU termalini yenilemiştim GPU dan haberim yok. GPU termalini yenilemeyi zaten düşünüyorum şu önümüzdeki bi kaç gün içinde yapıcam ama termal pedler ,değişimleri veya maliyetleri hakkında bir bilgim yok kendim evde yapabileceğim birşey mi?

Yapıp yapamayacağınız size kalmış bir şey bilginiz nedir bilemem. Ekran kartınızın hangi kalınlıkta termal ped kullandığını araştırıp öğrenin öncelikle. Uygun pedi bulabilirseniz, nasıl yapılacağı konusunda videolar var. Ama öncelikle pedi bulmanız gerekiyor. Çünkü kalınlığı önemli. 1mm diyorsa 1mm kullanmalısınız. Hatta siz kartın modelini tam olarak yazın biz de bakalım.

AMD Radeon 5700XT X3 ASUS TUF Gaming hocam kartın marka ve modeli resmini de alta ekledim. Bu pedler pahalı mıdır peki hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…