GPU İş Yükü Nedir?

GBarisciL

Hectopat
Katılım
29 Eylül 2018
Mesajlar
110
Soru gayet başlıkta belirtildiği gibi merak ettiğim bir konu. AMD Radeon yazılımın da global ayarlar içerisin de mevcut olan, GPU İş Yükü nedir ve ne işe yarar? İki seçeneği mevcut Ekran Kartları ve Bilgi İşlem neyi seçmeliyiz ya da dokunmamamız gereken bir seçenek midir?
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    83,2 KB · Görüntüleme: 994
Son düzenleyen: Moderatör:
 
1580321501650.png

Bu attığınız başlık eski. AMD bu özelliğin getirdiği o seçeneklerin isimlerini değiştirmiş tam bir açıklama bekliyorum çünkü ben hem harici bir ekran kartı ve işlemcinin içindeki GPU'yu kullanıyorum ikisinde oyunlarım için sağlıklı çalışması gerekiyor oyüzden daha düzgün bir açıklama gerek.
AMD A8-7650K R7 Graphics
SAPPHİRE RX560 2GB
 
Eki Görüntüle 493858
Bu attığınız başlık eski. AMD bu özelliğin getirdiği o seçeneklerin isimlerini değiştirmiş tam bir açıklama bekliyorum çünkü ben hem harici bir ekran kartı ve işlemcinin içindeki GPU'yu kullanıyorum ikisinde oyunlarım için sağlıklı çalışması gerekiyor o yüzden daha düzgün bir açıklama gerek.
AMD A8-7650K R7 Graphics.
Sapphire RX560 2 GB.

Aynı bölmeden bende GPU iş yükü kısmı gözükmüyor.
 
Arkadaşlar bazı oyunlarınızda ekran kartınız yeterli gelmediği durumlarda işlemciden destek alarak ekran kartındaki yükü işlemciye aktarır bu da GPU mimarisinden gelen bir yoldur, bazı sistemlerde görev yöneticisinden çalışan uygulamalara baktıgınızda yaprak şeklinde bir simge görürsünüz bu simge ( iş yükü dür) bu yüzden siz seçsenizde seçmesinizde işlemci ve ekran kartı bunu otomatik olarak birbirlerine aktararak sağlarlar. Bu da ekran kartınızı zorlanmaması için yapılmıştır.
 

Geri
Yukarı