Merhaba, normalde hiç drop yemediğim Valorant'tan dün bir anda drop yemeye başladım sesler 3 4 saniye gidiyor ve sonra geri geliyor arkadaşım GPU %0 olduğu için darboğaz yapmıştır, 1 gün kapat dedi yaptım fakat düzelmedi. Ne yapacağım?
Sistem:
GT 740 ekran kartı.
i7-860 işlemci.
8 GB RAM.
256 GB SSD.
Darboğaz değil, Görev Yöneticisi sorunlu.
Eğer gerçekten darboğaz varsa AfterBurner ile açığa çıkacaktır.
Ayrıca İ7 1.nesil bir işlemci, kötünün iyisi olarak adlandırılabilir.
OSD ayarlarını yapıp oyun içinde bakacaksın, görev yöneticisiyle GPU kullanımı bakılmaz çünkü genellikle alt tab yapıp ya da boştayken bakılabiliyor, bu da sistemin kendini otomatik boşa aldığı zamanlar, doğal olarak GPU kullanımı %0 - %2 civarı oluyor .
BD PROCHOT kaynaklı olabiliyor ama sizin bilgisayarınızda bu dandik özelliğin olması son derece saçma.
Çözmek için şunu deneyin:
Google'a ThrottleStop yazın. İlk çıkan siteden indirin. RAR'dan çıkartın. Programı çalıştırın. Ardından ana ekrandan BD PROCHOT tikini kaldırın. Tekrar deneyin.
MSI AfterBurner yazılımı ile oyun içi FPS, ekran kartı sıcaklıÄı, iÅlemci ve bellek kullanımı deÄerlerini gerçek zamanlı olarak gözlemleyebilirsiniz. PC
Sürücüleri olmasa veya devre dışı kalsa ekran kartı Görev Yöneticisi'nde hiç görünmezdi. Bozulsa da mavi ekrandan kurtulamazdı veya çizgili ekran gibi sorunlarla karşılaşırdı diye düşünüyorum.