GPU Kullanımı %0'a düşmesi

Daha fazla  
Meslek
Renk Teknisyeni
Merhaba arkadaşlar. Oyun oynarken arada Gpu kullanımının %0 'a düşmesi sorunu yaşıyorum. Bu yüzden oyunda ciddi bir kasılma ve takılma oluyor, diğer her şey normal gözüküyorken neden böyle bir sorun oluyor anlamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. Sistemim imza bölümde yazıyor, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sapphire nitro kullanıyorum. 75 77 derece bu sapphire'de normal sıcaklık. CPU 70 derece oluyor ne öğrenmek istiyorsan yazarım ben. Cevap yazdığınız için teşekkür ederim.

GPU'nun %0'a sıfıra düştüğünü nasıl anladınız? Eğer bir izleme programı kullandıysanız diğer bileşenlerinde o anda ne kadar kullanıldığını belirtin lütfen.

Msi afterburner üzerinden takip ediyorum. Battlefield 1 oynuyorum ram 5 6 gb kullanıyor cpu %40 60 70 gpu sabit değil %100 70 60 sıfıra düşüyor bazen bir süre can çelişiyor takılmalar kasmalar sonra hoş bir şey olmamış gibi devam monitör çözünürlüğü 1600-900 anakart şüpheli duruyor foxcoon hp bilgisayarların anakartı.

Ben de MSI RX 470 4GB modelini kullanıyorum, imzamda bilgiler var. Far Cry 4 oynarken MSI Afterburner değerlerine baktım, saniyeler içinde GPU değeri %100'e çıkıp tekrar %0'a düşüyordu. Yani sürekli olarak %0-%100 arası da değildi, %10-%81 arasında vb. aralıklarda gidip geliyordu. GPU grafiği aralıklı olarak dikey çizgilerden oluşuyordu. Okuduğum kadarıyla bunun oyunlarda normal olduğunu biliyorum. Ancak sendeki kasma sorunu büyük ihtimalle DDR3 Anakart ve DDR3 RAM'lerden dolayı olabilir (Emin değilim ama tahminim bu yönde).

Eğer deneme fırsatın varsa çevrende DDR4 RAM destekleyen anakartla oyunu tekrar açıp kasıp kasmadığını kontrol et. Ya da senin bilgisayara eşdeğer bir yakınının, arkadaşının bilgisayarında (DDR4 destekli) deneme yap.

Son olarak da oyunun grafik ayarlarını düşürerek deneme yap bir de.
Ben de çok anlamıyorum ama yardımı dokunursa diye yazayım dedim.

Son düzenleme:
Kasmasının nedeni DDR3 Anakart ve RAM değil, yanlış bilgilendirme yapmayın. Arkadaşın elindeki işlemci çok güçlü bir işlemci ve bu modelden Skylake işlemcilerine geçmesine gerek yok. MSİ Afterburner programı her zaman doğru değer göstermiyor. Anakart ve RAM FPS'ye direk etki eden bir bileşenler değil.

Ben de MSI RX 470 4GB modelini kullanıyorum, imzamda bilgiler var. Far Cry 4 oynarken MSI Afterburner değerlerine baktım, saniyeler içinde GPU değeri %100'e çıkıp tekrar %0'a düşüyordu. Yani sürekli olarak %0-%100 arası da değildi, %10-%81 arasında vb. aralıklarda gidip geliyordu. GPU grafiği aralıklı olarak dikey çizgilerden oluşuyordu. Okuduğum kadarıyla bunun oyunlarda normal olduğunu biliyorum. Ancak sendeki kasma sorunu büyük ihtimalle DDR3 Anakart ve DDR3 RAM'lerden dolayı olabilir (Emin değilim ama tahminim bu yönde).

Eğer deneme fırsatın varsa çevrende DDR4 RAM destekleyen anakartla oyunu tekrar açıp kasıp kasmadığını kontrol et. Ya da senin bilgisayara eşdeğer bir yakınının, arkadaşının bilgisayarında (DDR4 destekli) deneme yap.

Son olarak da oyunun grafik ayarlarını düşürerek deneme yap bir de.
Ben de çok anlamıyorum ama yardımı dokunursa diye yazayım dedim.
Kasmasının nedeni DDR3 Anakart ve RAM değil, yanlış bilgilendirme yapmayın. Arkadaşın elindeki işlemci çok güçlü bir işlemci ve bu modelden Skylake işlemcilerine geçmesine gerek yok. MSİ Afterburner programı her zaman doğru değer göstermiyor. Anakart ve RAM FPS'ye direk etki eden bir bileşenler değil.
Şimdi arkadaşlar msi afterburner programı 'nı sildim sürücü güncelledim yine düzelmedi. Yani ne yapacagımı şaşırdım msi yanlış bilgi içeriyor olabilir mi? Hard disk ile alakalı olabilecek bir şey değil mi? Veyahut anakart ekran kartına yeterince uyumlu olmaya bilir mi? belki bozuk bunuda bilmiyoruz. :(

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı