XENOARES
Decapat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- MB: MSI MPG B550 Gaming Plus, CPU: AMD Ryzen 7 5700X 3.4 GHz, GPU: Asus Rog Strix RTX 3060 OC 12GB, RAM: G.SKILL Trident Z NEO 2x16=32 GB 3600MHz, DISK: Crucial P3 Plus NVMe M.2 SSD, PSU: RAMPAGE 750W BRONZE 80+, CASE: MSI MAG PANO 100R PZ WHITE RGB TEMPERED GLASS USB 3.2 ATX MID TOWER, [ALIENWARE 360 Hz 0.5 ms MONITOR]
- Meslek
- Öğrenci
Arkadaşlar selamlar. Bir problemim var kafayı yedirtecek bana hemen giriyorum konuya. İlk önce sistemim AMD Ryzen 7 5700X, RTX 3060 12 GB OC, 16x2 32 GB RAM, 1 TB NVMe M.2 SSD, 750W 80+ Bronze PSU. Baştan söylemek gerekirse GPU artırılmış saat hızını temel hız olan 1882 MHz'den 2055 MHz'e çektim ve GPU bellek saat hızını da temel sayı olan 15002 MHz'den 16414 MHz'e çektim. American Truck Simulator oyununda ekran kartının temel ayarlarında ve oyunun en yüksek ayarlarında tır ile hareket halindeyken 49-54 FPS daha sonrasında ekran kartının ayarlarını yükselttikten sonra 63-67 arası FPS almaya başladım.
Ayrıca GPU saat hızının takılmalara göre azaldığını fark ettim. Bu arada ekran kartı ayarlarını GPU Tweak III'den yapıyorum. Bunun dışında NVIDIA Denetim Masası'ndan gölgelendirici önbellek boyutunu yazıcı varsayılanı seçeneğinden 10 GB seçeneği yaptım. Tüm bunların dışında ekran kartı kullanımı sürekli %100 oluyor. Fakat ben ekran kartının ayarlarını ellemeden önce ve elledikten sonra da dahil oyunda sürekli ani takılmalar yani FPS droplar girmeye başladı. Benim yaptığım ayarlardan dolayı mı böyle oldu anlayamadım. En detaylı olarak bilgi vermeye çalıştım umarım yardımcı olur. Beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
Ayrıca GPU saat hızının takılmalara göre azaldığını fark ettim. Bu arada ekran kartı ayarlarını GPU Tweak III'den yapıyorum. Bunun dışında NVIDIA Denetim Masası'ndan gölgelendirici önbellek boyutunu yazıcı varsayılanı seçeneğinden 10 GB seçeneği yaptım. Tüm bunların dışında ekran kartı kullanımı sürekli %100 oluyor. Fakat ben ekran kartının ayarlarını ellemeden önce ve elledikten sonra da dahil oyunda sürekli ani takılmalar yani FPS droplar girmeye başladı. Benim yaptığım ayarlardan dolayı mı böyle oldu anlayamadım. En detaylı olarak bilgi vermeye çalıştım umarım yardımcı olur. Beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.