GPU kullanımı %100 olmasına rağmen CPU kullanımı %20-30 oluyor

@Furkan Sr Valorant CPU tabanlı bir oyun, öncelikle bunu bilmiyorsan öğren. 5600X ve 1050Ti ile çok çok iyi FPS değerleri alabilirsin ama tam tersi düşük işlemci yüksek ekran kartı ile alamazsın. Konu sahibi de CPU kullanımı Valorant'ta düşük demiş. Lütfen anlamadan şov yapma.

@Furkan Sr Valorant CPU tabanlı bir oyun, öncelikle bunu bilmiyorsan öğren. 5600X ve 1050 Ti ile çok çok iyi FPS değerleri alabilirsin ama tam tersi düşük işlemci yüksek ekran kartı ile alamazsın. Konu sahibi de CPU kullanımı Valorant'ta düşük demiş. Lütfen anlamadan şov yapma.

Dostum ya sen anlamıyorsun ya ben anlatamıyorum. 5600X Valorant'ta kendini %25 ile %40 arası kullanıyor çünkü 6/12 bir işlemci. Her oyunda CPU kullanımı düşük GPU kullanımı yüksek olmalı. Örneğin R9 5950X kendini Valorant'ta ya da diğer oyunlarda %5 kullanıyor neden çünkü 16/32. CPU kullanımı ne kadar düşük olursa FPS ve sistem rahat olur. Sen şunu mu demek istiyorsun 5600X ya da herhangi bir işlemci kendini oyunda %100 kullanmalı?

Son düzenleme:
@Furkan Sr Valorant CPU tabanlı bir oyun, öncelikle bunu bilmiyorsan öğren. 5600X ve 1050 Ti ile çok çok iyi FPS değerleri alabilirsin ama tam tersi düşük işlemci yüksek ekran kartı ile alamazsın. Konu sahibi de CPU kullanımı Valorant'ta düşük demiş. Lütfen anlamadan şov yapma.

Dostum ya sen anlamıyorsun ya ben anlatamıyorum. 5600X Valorant'ta kendini %25 ile %40 arası kullanıyor çünkü 6/12 bir işlemci. Her oyunda CPU kullanımı düşük GPU kullanımı yüksek olmalı. Örneğin R9 5950X kendini Valorant'ta ya da diğer oyunlarda %5 kullanıyor neden çünkü 16/32. CPU kullanımı yüksek olursa takılmalar olur.

Konu sahibinin sistemini bilmeden sadece kullanımlar üzerine konuşarak yorum yapamayız arkadaşlar, önce konu sahibi sistemini yazsın.

Sistem bilgilerini belirtmediğin için kesin konuşmak zor. Muhtemelen kullandığın GPU çok düşük bir model olduğundan CPU tarafına fazla yük bindirmiyor veya farkında olmadan dahili GPU kullanıyor da olabilirsin.

MSI RX 570 4 GB AMD Ryzen 5 4500 İŞLEMCİ

Konu sahibinin sistemini bilmeden sadece kullanımlar üzerine konuşarak yorum yapamayız arkadaşlar, önce konu sahibi sistemini yazsın.

AMD Ryzen 5 4500 MSI RX 570 4G OC ekran kartı sistem bu arkadaşlar

Dostum ya sen anlamıyorsun ya ben anlatamıyorum. 5600X Valorant'ta kendini %25 ile %40 arası kullanıyor çünkü 6/12 bir işlemci. Her oyunda CPU kullanımı düşük GPU kullanımı yüksek olmalı. Örneğin R9 5950X kendini Valorant'ta ya da diğer oyunlarda %5 kullanıyor neden çünkü 16/32. CPU kullanımı ne kadar düşük olursa FPS ve sistem rahat olur. Sen şunu mu demek istiyorsun 5600X ya da herhangi bir işlemci kendini oyunda %100 kullanmalı?

İşlemcim 6/12

Son düzenleme:
Eyvallah yardım için bende tüm yük ekran kartına biniyor sandım işlemci boşta sandım.

Sıkıntı yok hocam sen üstteki arkadaşları boş ver. GPU kullanımı %100, CPU kullanımı da %30 olması gayet iyi. Misal senin işlemcin 4/4 olsa işlemci kullanımı Valorant'ta %90 oluyor bu kötü bir şey. Yani Core ve theread ne kadar yükselirse CPU kullanımı düşer. Senin işlemcinde 6/12 de %30 kullanıyor kendini. Ayrıyeten 16/32 bir R9 5950X kendini %5 kullanıyor rahat ol hocam :D

Sıkıntı yok hocam sen üstteki arkadaşları boş ver. GPU kullanımı %100, CPU kullanımı da %30 olması gayet iyi. Misal senin işlemcin 4/4 olsa işlemci kullanımı Valorant'ta %90 oluyor bu kötü bir şey. Yani Core ve theread ne kadar yükselirse CPU kullanımı düşer. Senin işlemcinde 6/12 de %30 kullanıyor kendini. Ayrıyeten 16/32 bir R9 5950X kendini %5 kullanıyor rahat ol hocam :D

Eyvallah hocam yüreğime su serptiniz iyi günler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı