GPU kullanımı arttırma çözüm önerisi

Sh1tl3

Kilopat
Daha fazla  
Daha önce hiç bahsetmemiştim fakat artık zamanı geldi sanırım.

GPU'nun düşük kullanması gerçekten de büyük bir sorundur. V-Sync off oyunlarda drop ve FPS düşüklüğü ile karşılaşırsınız. Örnek vermek gerekirse PUBG'de %50 GPU kullanımı ile 10 15 saniyede bir drop yiyorsunuz ve FPS'iniz beklentilerin altında GTX 1070 ile örnek vermek gerekirse 60-90 arası fakat GPU kullanımı %93 üzerine çıktığında FPS'iniz bir anda 120-140 civarlarına fırlar ve drop sorunları ortadan kalkar bizzat kendim şahit oldum.

Öncelikle NVIDIA Control panelini açıyorsunuz.

Buradan '3D ayarların yönetilmesi' kısmına geliyoruz.

Ve DSR sekmesinden 1.78'i seçiyoruz GTX 1070-1080 RTX 1060 1070 1080 için. Daha düşük kartlara sahipseniz kartınıza göre 1.50 veya 1.20 seçiniz.

Tamama basıp uyguluyoruz ve yeni oluşan çözünürlüğümüzü seçiyoruz artık oyun aşamasına gelebiliriz fakat hala bir sorunumuz var.

Oyunun içerisinde ki grafik ayalarında 'tam ekran' seçili olmalı ve kesinlikle yeni oluşan çözünürlük seçilmemeli örn. 1920x1080 seçmelisiniz (oyun içerisinde) fakat masaüstü çözünürlüğü yeni oluşan çözünürlük olmalı. Oyunu alta attığınızda 1090x1080 çözünürlüğü harici yeni oluşturduğumuz çözünürlüğü görmelisiniz. Bu şekilde GPU kullanımınızı arttırabilir ve FPS düşmesi sorunlarından kurtulabilirsiniz.

İyi eğlenceler!

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam konuya öyle bir giriş yapmışınızki Amerika'yı yeniden keşfettiniz sandım. Bu DSR muhabbeti nerdeyse 4-5 yıldır var.
olduğunu biliyorum fakat çözünürlük olayı esas önemli yer 2.0 açtığınızda o çözünürlükle oyuna girerseniz fps iniz yeri boylar benim bahsettiğim konuda fps düşmesi yaşamadan gpu kullanımını arttırmak

DSR'da GPU kulanımı artar evet çünkü kart monitörünüz 1080P ise hangi sayıyı ayarlarsanız (örnek 1,20) sayıyı 1080P ile çarpar ve o çözünürlükte oyunu renderlar. Bu GPU kullanımını arttırır evet ama FPS'i arttırmaz. FPS aynı veya düşük kalır fakat GPU kullanımı artar. Bunun yerine işlemciniz eskiyse işlemciyi değiştirebilir veya OC yapabilirsiniz.

Kendi gördüğüme inanmak daha mantıklı geliyor teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…