GPU Kullanımı Çok Düşük

Dynamic

Hectopat
Yer
Kocaeli/Gölcük
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar Lenovo Z500 (GT 740m ekran kartlı model) kullanıyorum. Oyunlarda GPU kullanımı aniden düşüyor, dalgalanma oluyor. Buda fps nin birden düşmesine sebep oluyor. Harici ekran kartıyla denediğimde ise harici ekran kartının %99 ' unu oyunlarda kullandı. Ama GT 740m ile oyunlara girdiğim zaman ekran kartı kullanım seviyesi %90 dan %50-%40 'a kadar düşüyor. Ayrıca ramler 1600 mhz olmasına rağmen 900 mhz'de kullanıldığı gözüküyor.

Bunların dışında daha önceden "Calibration Rety Count" değerinin yüksek olmasından dolayı HDD değişimi yapıldı. Yeni HDD'de ilk gün "Calibration Rety Count" değeri "0" olarak gözüküyordu ancak gün geçtikçe bu değer kendi kendine arttı ve şuan 121 olarak gözüküyor.

jvrEmr.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya disk bozuk, ya da diski besleyen elektrikte sorun var. PSU ve sistem özelliklerini belirt. PSU'da sorun olabilir. Ayrıca bad sector taraması da yap. Oyunda GPU kullanımının düşmesi de bu yüzdendir. Ya disk oyunu düzgün oynatamıyor, oyun takıldığı an GPU kullanımı düşüyor, ya da PSU ekran kartını besleyemiyor. Diski daha önce değiştirdiğin için büyük ihtimal sorun PSU'da.

Son düzenleme:
Ya disk bozuk, ya da diski besleyen elektrikte sorun var. PSU ve sistem özelliklerini belirt. PSU'da sorun olabilir. Ayrıca bad sector taraması da yap. Oyunda GPU kullanımının düşmesi de bu yüzdendir. Ya disk oyunu düzgün oynatamıyor, oyun takıldığı an GPU kullanımı düşüyor, ya da PSU ekran kartını besleyemiyor. Diski daha önce değiştirdiğin için büyük ihtimal sorun PSU'da.

Psu'ya nereden bakabilirim Aida64 yüklü şuan hangi bölümü çekip atayım?

Senin sistem dizüstüymüş, dikkat etmemişim. Servisle irtibata geç, o sistemin elektriğinde sorun var gibi. Durumu anlat. BadSector(errorscan) taraması da yap. Ayrıca Aida64 ile oyundayken bi sıcaklıklara da bakalım:

Downloads | AIDA64

Kusura bakmayın biraz geç oldu. Oyundayken ki sıcaklıklar maximum 75-80 derece oluyor.
Ayrıca servisle e-posta yoluyla irtibata geçtim sorunumu anlattım. Bana verilen cevap ise bilgisayarı şarjda kullanmam gerektiği idi.
Bende cevap olarak zaten bilgisayarı şarjda ve yüksek performans modunda kullanıyorum yazdım. Şimdi tekrardan geri dönmelerini bekliyorum.

Adsız.png
Senin sistem dizüstüymüş, dikkat etmemişim. Servisle irtibata geç, o sistemin elektriğinde sorun var gibi. Durumu anlat. BadSector(errorscan) taraması da yap. Ayrıca Aida64 ile oyundayken bi sıcaklıklara da bakalım:

Downloads | AIDA64

Bana gelen cevap bu şekilde oldu bende bahsedilen programla sistemi taradım hiçbir sorun bulmadı ancak donanımsal bir sorun olduğundan kesinlikle eminim. Buda test sonuçları yadi.sk: Yandex.Disk buradan indirip Google Chrome ya da İnternet Explorer ile açarsanız gözükecektir. Buradan sonuçlara bakıldığında herhangi bir sıkıntı gözükmüyor ancak bu testde cihazın elektrik özelliklerini ölçüp test etmiş mi bilmiyorum.

Servise diskte CalibratonRetryCount sorunu olduğunu belirtin. HDTune'nin health fotosunu da gösterebilirsiniz. Servise gönderin.

Doğru diyorsunuz bu şekilde yapacağım ancak ve ancak öncesinde bu sorundan dolayı bilgisayarı servise yollamıştım daha sonrasında disk değişimi yapıldı. Leptopu garantiden aldığım gün diskin CalibrationRetyCount değeri "0" olarak gözüküyordu. Daha sonradan bu değer artmaya başladı ve şuan "121" olarak gözüküyor. Eminim ki garantide tekrardan disk değişimi yapılacaktır ancak ben Leptopu garantiden aldıktan sonra tekrardan bu değer artış gösterecektir. O yüzden bu değerin artmasına neden olan sorunu bulmak ve bu sorunu belirterek garantiye açıklama yapmak gerekmez mi?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı