Mustafa uysal

Hectopat
PUBG'de test ettiğim oyun bilgisayarının GPU kullanımı sürekli %1 %47 %30 %99 şeklinde değişiyor her saniye oluyor bu.
CPU darboğaz mı yapıyor diye düşünüyordum fakat 3000 MHz 16 GB olan Team Force t vulcan RAM bellek kullanımı 3GB ve 2000 MHz'de çalışıyor normal bir RX590 ekran kartına göre en az 20 FPS düşüş yaşamaktayım RAM ayarlarını nasıl değiştirebilirim veya CPU tam gücünü kullanmıyor mudur bunu öğrenmem lazım.
PSU 500W+80.
Anakart ASUS Prime A320M-F.
İşlemci AMD Ryzen 5 1600.
PSU'dan da kaynaklı olabilir diye düşünüyorum düşük bir ihtimal.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    17,1 KB · Görüntüleme: 333

Anakartınız 3200MHz destekliyor. Biostan DRAM frekansını 3000MHz'e çekmeyi deneyin. Sistemi yüksek performans moduna alın. CPU kullanımı içinde Afterburner'da öyle bir seçenek olması lazım onu aktif etmelisiniz.

Ram belleğin 7900 mb ını kullanıyormuş benim attığım videoram miş
3000 mhz ye çektim ram belleği
gpu sıcaklığı 84 derece olmuş
gpu kullanımı hala sürekli değişime uğruyor
işlemci kullanımı maksiumum %40 değerine çıkıyor
sanırım ram bellekle ilgili değil sistem yüksek performans durumunda şuanda ve işlemci tam kapasiteyle çalışmıyor diye düşünüyorum psu dan kaynaklı bir sorun olma ihtimali düşük

GPU sıcaklığı aşırı yüksek, CPU kullanımı normal. GPU modeliniz nedir?
Driver'lar güncel mi?

550-600W Psu alırsanız daha iyi olabilir. Güç yetersiz gelince performans kaybı olabilir çünkü. Ama net birşey söyleyemem.

Ekran karti kaynakli bir problem gibi gozukuyor 84 derece cok yuksek cunku.

Biostan 2 adet tepe fanının 1 adet arka fanın ve işlemci fanının hızını arttırdım
Radeon ayarlarından ekran kartının fan hızlarını da arttırdım
Sıcaklığı kontrol altına alabildim fakat gpu kullanımına pek etkisi olmadı
Hala sürekli değişime uğruyor
(Bu arada ekran kartının maksimum mhz si 1430 değerlerinde ve ben 2000 e kadar çekebiliyorum arttırsam zarar verir miyim?) Mhz yi radeon ayarlarından arttırdığım için pek bi zararı olacağını ve OC gibi yıpratacağını düşünmüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…