GPU kullanımı stabil değil

Daha fazla  
Merhaba, daha önce hiçbir problem olmadan oynadığım oyunlarda son 2 gündür anlık FPS düşüşü yaşamaya başladım. AIDA64 sistem kararlılık testi yaptığımda ekran kartı kullanımı 100-64 arası zikzaklı bir grafik oluşturdu. Daha sonra sorunun MSI Afterburner programında bulunan AMD ekran kartlarıyla ilgili bir ayardan kaynaklandığını söyleyen bir yazı okudum ve o ayarı düzelttim. Tekrar test yaptığımda 80-99 arası dalgalı bir grafik oluştu. Yani ekran kartı kullanımım yük testinde bile 100 olmuyor ve oyun içi FPS düşüşlerimin bundan kaynaklandığını düşünüyorum. Grafikleri ek olarak bırakıyorum. Hiçbir problem yokken bir anda bu probleme ne yol açmış olabilir?

Dosya Ekleri

• msi ayarı öncesi.png
    msi ayarı öncesi.png
    51,1 KB · Görüntüleme: 91
  • msi ayarı sonrası.png
    msi ayarı sonrası.png
    63,2 KB · Görüntüleme: 94
PSU Markanizi belirtebilir misiniz? Şayet PSU'nuzda dalgalanma oluyorsa bu GPU'nuzuda etkiler.

Corsair Carbide kasamın kendi 550W PSU'sunu kullanıyorum.
Şu an bağlantılı bir şey farkettim. Ekran kartım HD7950 ve MHZ değeri 925. Stres testi sırasında MHZ 850 iken ekran kartı kullanımı %100 oluyor. Anlık olarak 925 olduğu zamanlarda ise ekran kartı kullanımı %63 oluyor. Bir bağlantı var ama ne olduğunu anlayamadım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı