GPU kullanımı yüzde kaç olmalıdır?

Yüzde 95 ve üstü olmalı. Yüzde 95 altında olması darboğaz anlamına gelir. Ha, kimi oyunlar çok ağır değildir, ekran kartı gücünün tamamına ihtiyaç duymuyordur, bu gibi durumlarda yüzde 95 altında olabilir. Kartın voltaj, frekans değerine falan da bakılması gerek bunun yanında.
 
Bu oyundan oyuna değişir. Ekran kartı odaklı oyunlarda 90ların üstünde bir kullanımı olması idealdir. İşlemci odaklı oyunlarda %30 bile olmasında sorun yoktur. Bu ekran kartından ekran kartına, işlemciden işlemciye değişkenlik gösterecektir.

Sisteminizi ve sorun yaşıyorsanız sorununuzu yazarsanız belki yardımcı da oluruz.
 
GPU kullanımı yüzde kaç olmalıdır? Yük altında kaç ile kaç arası olması gerekir?
1070 8GB ekran kartımda hiç bir şey yokken %1-5 alıyorum Dying Light 2 ile zorlayınca 60fps sabit %90-95 alıyorum. 3060 12GB ekran kartımda yük yokken %1-3 alıyorum Dying Light 2 ile zorlayınca 120fps %80-90 alıyorum. Normal mi? bana da bilgi verir misiniz.
 
GPU kullanımı yüzde kaç olmalıdır? Yük altında kaç ile kaç arası olması gerekir?
Yük altında %95 ila %99 arasında olması normal kabul edilir., daha aşağıdaysa ekran kartına yük binmeyeceği için FPS o denli düşer.
 
Boşta %1, Render gibi işlerde %100. Oyunlarda da işlemci kullanımının düşük olması darboğaz yapacağı anlamına gelmez. Aksine mevcut ekran kartını işlemci beslemek için ekstra çaba bile sarfetmez, çünkü zaten her türlü yeterlidir. Ama %55-%67 arası kullanımı olması gayet yeterli olacaktır. 3D çizim, ya da video edit programlarında da işlemci kullanımı ne kadar yüksek olursa, o kadar iyi performans alırsın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı