GPU MHz Sınırları Geçilebilir mi ?

Berkayjan15

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba,

Benim bir ekran kartım var ve onu overclock yapmak istiyorum. Yeterli soğutucum var. Fakat internetten araştırdığımda çeşitli programlar çıkıyor. Bunlardan biri olan MSI Afterburner'i kullanıyorum. Burada en son MHz'ye alıyorum. Ben bu programdaki MHz sınırlarını aşmak istiyorum. Daha fazla çıkaracak bir program var mıdır ? Ya da BIOS'tan yapılabiliyor mu ?

Örnek: Benim ekran kartımın default 500 MHz, MSI Afterburner ile max 700 çıkarılıyor diyelim. Ama ben bunu 900 yapmak istiyorum, nasıl yapacağım ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten normal hızın üstüne çıkıyorsunuz. Birde üstün üstünemi çıkacaksınız? Karta zarar verirsin. Zaten küt diye karta 200-300mhz veremezsin. Bunu kademe kademe yapman gerek yoksa hata alırsın. Yani söylediğin kadar kolay deil. Yaptığın değerlerin fotosunu atarmısın.

MHz'ları 500'den 1000'çıkarsanız bile kart o frekaslarda çalışmayacaktır.

Mesela Afterburner ile Max çıkarabildiğiniz değerlere çıkarın sonra U. Heaven bench. ya da oyunlara girerek Mem., Core saat hızlarına bakın. O hızlarda çalışmadığını göreceksiniz.

Bunun sebebi ise; daha çok fazla ısıdan hızların Def. 'e düşmesi.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı