GPU MHz'i Nasıl Düşürülür?

Bunun iki sebebi olabilir;

1) ekran kartı o hızlarda çalışmaya gerek görmeyip yavaşlıyordur.

2) ekran kartı, ısınmaya engel olamadığı için mecburen yavaşlıyordur.

2. sebep gecerliyse MSi Afterburner programı ile ekran kartının hızını 50MHz aşağı çekebilirsiniz. Bir süre böyle gözlemledikten sonra sorun devam ediyorsa bilgisayar sıcaklıklarını kontrol etmenizi tavsiye ederim. Onu da Afterburner'ın yanına Riva Tuner Server Statistics kurarak yapabilirsiniz. Sıcaklıklar yüksekse ya macun yenilemesinde bir hata olmuştur ya da bilgisayarın tasarımı gereği bir dizüstü soğutucu alma zamanı gelmiş demektir.
50 Mhz underclock işe yaramaz diye düşünüyorum. MSI afterburner kullanarak ekran kartının ısısını oyun esnasında kontrol ettiğinde muhtemelen 80-90 derece görüyor arkadaş. Msi Afterburner’da GPU clock en az 100- 160 birim indirlmesi gerek diye düşünüyorum.

İlk hali:
Screenshot_152.png

Sonraki hali:
413543

bu şekilde iyimidir sizce ?
50 Mhz underclock işe yaramaz diye düşünüyorum. MSI afterburner kullanarak ekran kartının ısısını oyun esnasında kontrol ettiğinde muhtemelen 80-90 derece görüyor arkadaş. Msi Afterburner’da GPU clock en az 100- 160 birim indirlmesi gerek diye düşünüyorum.

Başlangıç olarak önerdim. Gelen cevaba göre 50, 50 düşürmesini, FPS sabitlemesini ya da dizüstü soğutucusu almasını önereceğim.

Şuan Assassin Creed Odyssey oynuyorum Core Clock ve Memory Clock dibe en düşüğe çekili halde. 88 derecede anca duruyor.

Şuan Assassin Creed Odyssey oynuyorum Core Clock ve Memory Clock dibe en düşüğe çekili halde. 88 derecede anca duruyor.
Hocam AcO gerçekten muamma bir oyun. Sizin sistem nedir ve nasıl değerler alıyorsunuz merak ettim, paylaşabilir misiniz? Örneğin işlemci hiç stabil değil bu oyunda.

Hocam AcO gerçekten muamma bir oyun. Sizin sistem nedir ve nasıl değerler alıyorsunuz merak ettim, paylaşabilir misiniz? Örneğin işlemci hiç stabil değil bu oyunda.

i5 7300HQ, MX150 v.2, 12GB RAM.
Lowda oynuyorum, Max. FPS 62 oluyor. FPS sabitleyiciyi açtım drop yaşamadan oynuyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı