GPU Overclockunda Yaşanan Sorunlar

Just_ Game

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta da yazdığım gibi GPU'ya overclock yaparken bazı sıkıntılarla karşılaşıyorum. Bunlar mavi ekran, çökme, ekrandaki renk bozuklukları vs. gibi sorunlar. Aslında overclock deneme yanılmaya bağlı olduğu için bunlar normal hatalar ona göre ayarları tekrar gözden geçirip stabilite testi uyguluyorum. Benim sorum ise şu bu hataların gelmesi donanımsal veya yazılımsal bir sıkıntı oluşturur mu? Oluşturursa bunlar hangi sıkıntılar olur açıklayarak belirtirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Deneme-yanılma yöntemini uygularken değerleri haddinden fazla vermeyin. Ufak ufak çekirdek ve voltaj yükseltmelerini yapın ki büyük sorunlarla karşılaşmayın. Ayarı fazla kaçırmadığınız sürece bir sorun oluşturmaz. Nasıl olsa bir sorun olmuyor diye de sürekli uğraşmak gerekmiyor tabii. En stabil ayarı bulun ve o şekilde kullanmaya devam edin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı