tevfiksarsal
Kilopat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Merhaba.
Birkaç aydır Monster Abra A5 v15.1.1 kullanıyorum. Sistem özelliklerim şöyle
Sürekli Power limit alıyorum ve ben bunu ne yaptıysam çözemedim. Anladığım kadarıyla ekran kartına gelen güç yeterli olmadığı için ekran kartı ne kadar hızlı çalışırsa çalışsın güç engeline takılıp bana istediğim performansı vermiyor. Ben bu olaydan çok rahatsızım. Ne yaparsam yapayım istediğim performansı elde edemiyorum ve FPS düşmesi yiyorum.
Sürücüler, Windows sürümü vs. güncel. Monster kontrol merkezi yazılımından turbo güç modu açık. Aynı şekilde denetim masasından da açık. NVIDIA denetim masasında da ayarlar maksimum performansa ayarlı.
Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.
Sırasıyla ekran görüntüleri
Birkaç aydır Monster Abra A5 v15.1.1 kullanıyorum. Sistem özelliklerim şöyle
- Intel i5 9300H işlemci.
- GTX 1650
- 16 GB DDR4 2666 MHz çift kanal RAM.
- 256 GB SSD
- Grafik işlemci %60 - %70 yükteyken çekirdek frekansı 1890-1920 MHz arasında değişiyor fakat %95 - %99 arasında yükteyken frekans hızı 1450 MHz seviyelerine kadar düşüyor. Durum böyle olunca ekran kartından tam verim alamadığımı düşünüyorum. Grafik kartında yüksek oranda yük olduğu zamanlarda frekans hızı düşmeden önce Afterburner yazılımında Power limit yazısının çıktığını görüyorum. 1 numaralı ekran görüntüsünde görebilirsiniz. Bu sorunu yaşarken grafik kartının hiçbir ayarıyla oynamadım (undervolt, overclock gibi.).
- 2. ekran görüntüsünde Afterburner uygulamasıyla ekran kartının frekans hızını sınırlar dahilinde artırdım bir öncekiyle arada tam 150 MHz fark var ve tek bir FPS bile fark etmiyor. Kare oluşturma hızlarında dahil hiçbir fark yok. Aynı örneği 3 ve 4 numaralı ekran görüntüsünde başka bir Benchmark testinde de görebilirsiniz. Orada da tam 200 MHz fark var ama bir kare bile fark etmiyor. Hatta 5 numaralı ekran görüntüsünde ben bilerek frekans hızını düşürdüm ve 1380 MHz ile aldığım performans 1800 MHz ile aldığım performansla tam olarak eşit.
Sürekli Power limit alıyorum ve ben bunu ne yaptıysam çözemedim. Anladığım kadarıyla ekran kartına gelen güç yeterli olmadığı için ekran kartı ne kadar hızlı çalışırsa çalışsın güç engeline takılıp bana istediğim performansı vermiyor. Ben bu olaydan çok rahatsızım. Ne yaparsam yapayım istediğim performansı elde edemiyorum ve FPS düşmesi yiyorum.
Sürücüler, Windows sürümü vs. güncel. Monster kontrol merkezi yazılımından turbo güç modu açık. Aynı şekilde denetim masasından da açık. NVIDIA denetim masasında da ayarlar maksimum performansa ayarlı.
Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.
Sırasıyla ekran görüntüleri