Çözüldü GPU saat frekansı nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
GPU Clock Speed adı verilen bu terim aslında GPU çekirdeklerinin ne kadar hızlı çalıştığını ifade eder. Ne kadar yüksek olursa sıcaklığa da dikkat etmek kaydı ile o kadar iyidir.
120mm sanırım. Ben daha önce saç kurutma makinesi ile en soğukta böyle bir tozunu almıştım her şeyin kasanın içindeki. O yeterli midir?
Yani fön makinası ise ve yeterince yakından tuttuysanız bir nebze daha iyi olmuştur tabi. Ancak burada bir püf nokta var.

Bilgisayar üzerindeki fanlar elektrik enerjisi kullanarak dönerler aynı zamanda döndükleri zamanda statik enerji üretirler ve bu devre için zararlıdır. Bilgsiayara hava tutarken fanları parmağınız ile kitleyin dönmesinler daha önce bu hataları yaptığımızdan donanım hasarımız oluşmuştu.

Yani fön makinesı ise ve yeterince yakından tuttuysanız bir nebze daha iyi olmuştur tabii. Ancak burada bir püf nokta var.

Bilgisayar üzerindeki fanlar elektrik enerjisi kullanarak dönerler aynı zamanda döndükleri zamanda statik enerji üretirler ve bu devre için zararlıdır. Bilgsiayara hava tutarken fanları parmağınız ile kitleyin dönmesinler daha önce bu hataları yaptığımızdan donanım hasarımız oluşmuştu.

Pekala teşekkürler zaten 1 kere temizlemiştim fanlara da çok dokunmamıştım. Yine de lazım olursa diye soğuk üfleyen bir makine koyayım mı önüne kasanın? Normalde ekran kartı sıcaklığı oyun açıkken eğer çok yorucuysa oyun 50-60 derecelerde geziyor.

Pekala teşekkürler zaten 1 kere temizlemiştim fanlara da çok dokunmamıştım. Yine de lazım olursa diye soğuk üfleyen bir makine koyayım mı önüne kasanın? Normalde ekran kartı sıcaklığı oyun açıkken eğer çok yorucuysa oyun 50-60 derecelerde geziyor.
Koymayın gerek yok zaten işe de yaramaz şu an sıcaklıklar iyiyse böyle devam edin, mühendisliğin ilk kuralı çalışan sisteme dokunmamaktır.

Yoğun kullanımda 60 derece olduğunu söylediniz overclock ile frekans değerini artırmaya devam etmez bu hali ile bırakırsanız hayır elbette 70 derecelere çıkmaz. Rica ederim, iyi sosyaller.

Çok çok çok teşekkür ediyorum. Yani bu frekans artışı ısıda pek bir değişiklik yaratmaz diye algıladım yanılıyorsam düzeltin. İyi günler dilerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı