Çözüldü GPU stress testinde normal iken oyunlarda kullanılamıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gugar61

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Teknisyen
Arkadaşlar merhaba, kullandığım sistemi formatladım. Anakart ekran kartı vb tüm bileşenleri söküp temizlik yaptım. Lakin formattan sonra bilgisayarı stress testine soktuğumda hem işlemci kullanımı hem GPU kullanımı hem de RAM kısmında hiçbir problem gözükmüyor. Lakin oyunlara giriş yaptığım anda, GPU kullanımı %0- %7 arasında değişiyor. (ekte görselde fotoğraf mevcuttur)GPU kullanılmadığı gibi oyunlar da yükleme ekranlarından öteye geçmiyor. BIOS güncelledim. Tekrar yeni bir ISO dosyası ile format attım. Sürücü güncellemelerini tam yaptım. Sorun hakkında bir fikriniz mevcut mudur?

Dosya Ekleri

• Oyuna girdiğinde.jpg
    Oyuna girdiğinde.jpg
    38,1 KB · Görüntüleme: 71
Çözüm
İşlemci kullanımı oyunda yüzde 10 lara kadar çıkıyor. Ama işlemci frekansı çok düşük çalışıyor.
Tamamdır anlaşıldı.

Anakart BIOS ayarlarınızda şu ifadeleri görürseniz kapatın düzelecektir:

Bi-Directional PROCHOT
BD PROCHOT
Çift taraflı PROCHOT
MSI B550 Tomahawk
AMD Ryzen 5600x
AsRock AMD Rx 6600
Crucial Ballistix 2x8 3733mhz (O.C) CL 14 Ram
Cooler Master MWE 600W 80+
Parçalar arasında bir sorun beklemiyorum. İşlemci saat hızınız oyunlarda kaç oluyor? Sanki anakart sinyali işlemciyi yavaşlatıyor gibi bir izlenime kapıldım. Buradan bakınca bir sorun olmasını beklemedim.

Parçalar arasında bir sorun beklemiyorum. İşlemci saat hızınız oyunlarda kaç oluyor? Sanki anakart sinyali işlemciyi yavaşlatıyor gibi bir izlenime kapıldım. Buradan bakınca bir sorun olmasını beklemedim.
İşlemci kullanımı oyunda yüzde 10 lara kadar çıkıyor. Ama işlemci frekansı çok düşük çalışıyor. Lakin ilginç olan durum şu ki Benchmark testine tüm sistemi sokunca sistem herşeyi %100 kullanabiliyor.

İşlemci kullanımı oyunda yüzde 10 lara kadar çıkıyor. Ama işlemci frekansı çok düşük çalışıyor.
Tamamdır anlaşıldı.

Bi-Directional PROCHOT
BD PROCHOT
Çift taraflı PROCHOT

Çözüm
Tamamdır anlaşıldı.

Bi-Directional PROCHOT
BD PROCHOT
Çift taraflı PROCHOT
Teşekkürler akşam deneyip bilgi vereceğim. Bu arada bios sıfırlayarak güncel bios kurulumu da yaptım.

Teşekkürler akşam deneyip bilgi vereceğim. Bu arada bios sıfırlayarak güncel bios kurulumu da yaptım.
İyi yapmışsınız. Bir bakın bakalım varsa ayarlarda düzeltince düzelmesi lazım. Bu arada RAPL diye bir şey görürseniz onu da kapatın. Bunu koycaklarını zannetmiyorum ama.

İyi yapmışsınız. Bir bakın bakalım varsa ayarlarda düzeltince düzelmesi lazım. Bu arada RAPL diye bir şey görürseniz onu da kapatın. Bunu koycaklarını zannetmiyorum ama.
Benim tuhafıma giden şey benchmark testine sokunca bilgisayarı her şey %100 çalışıyor iken neden oyunlarda bu durum söz konusu oluyor onu anlamadım. Hani bir problem olsa stress testinde de o problem süregelmeli diye düşünüyorum yanlkış mıyım

Benim tuhafıma giden şey benchmark testine sokunca bilgisayarı her şey %100 çalışıyor iken neden oyunlarda bu durum söz konusu oluyor onu anlamadım. Hani bir problem olsa stress testinde de o problem süregelmeli diye düşünüyorum yanlkış mıyım
Çift taraflı PROCHOT'a ters düşüyor da o yüzden. PSU yeterli gücü sağladığına eminsek BD PROCHOT ile açıklanır bu durum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı