GPU tarafında AMD'ye güveniyor musunuz?

oscorp

Hectopat
Katılım
5 Ocak 2020
Mesajlar
1.433
Çözümler
3
Ben CPU tarafında güvenmeyi bırakın Intel'e bir daha geçmeyi düşünmeyecek kadar beğeniyorum. Ama iş GPU'ya gelince "NVIDIA'dan şaşılır mı, iki marka eş değer mi?" Gibi sorular akla gelmiyor değil. Konuya oyun testleri kafasında basit bakmayın. Değerleri, güçleri aynı olsa bile uzun vadede başımızı ne kadar ağırtacağı da önemli. Örnek vermek gerekirse ben RX 580 alırsam pişman olacağımı düşünmüyorum. Onun yerine NVIDIA'dan al diyecek kadar güvenmeyen var mı?
 
Son düzenleme:
Kendim kullanıyorum. Bir kaç sefer mavi ekran aldım fakat onun sebebi de büyük ihtimalle RGB için kullandığım programların çakışmasıydı. Ki bu durumla ilgili konu açtım sağolsun yardımcı oldular o sorunu da çözdüm. Onun dışında şimdiye kadar hiç performans kaybı vb. yaşamadım. Açıkçası genel olarak 2 aylık deneyimim olumlu yönde.
 
Her firmanın her kartı alınmaz bazıları diğer firmaya göre kat ve kat iyi oluyor. Mesela uygun fiyat da 1650S F/P AMD tarafında RX570 orta segmentte 1660S ve RX 5600 XT orta üst de 3K'ya RX 5700 XT çok iyi ama ısınıyor. Bana göre firmanın en F/P ürünleri RX 570 ve RX 5600 XT'dir.
 
Ben CPU tarafında güvenmeyi bırakın Intel'e bir daha geçmeyi düşünmeyecek kadar beğeniyorum. Ama iş GPU'ya gelince "Nvidia'dan şaşılır mı, iki marka eşdeğer mi?" gibi sorular akla gelmiyor değil. Konuya oyun testleri kafasında basit bakmayın. Değerleri, güçleri aynı olsa bile uzun vadede başımızı ne kadar ağırtacağı da önemli. Örnek vermek gerekirse ben RX 580 alırsam pişman olacağımı düşünmüyorum. Onun yerine Nvidia'dan al diyecek kadar güvenmeyen var mı?
Ağır AMD taraftarı olarak söylüyorum bence ekran kartı konusunda Nvidia daha iyi. AMD nin ekran kartı isimlendirmelerini bile sevmiyorum kafamı karıştırıyor.
 
Şans meselesi. Sana şimdi RX580 al sorun yaşamazsın diyecek birisi çıkacağını sanmıyorum, aynısı NVIDIA için de geçerli. Sana sadece fikirlerince öneride bulunabilirler. Ben yaşadığım deneyimlerden yola çıkaraktan, Sapphire RX590 almak isteseydin eğer kesinlikle almamanı tavsiye ederdim. RX580 kullanıp hiçbir problem yaşamayan arkadaşlarım da var.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı