GPU üzerinden işlem yapan multimedya programları

nikefootball

Megapat
Daha fazla  
Sony Vegas programi icin onceki gun Geforce GTX 980 ekran karti aldim ancak daha sonra yaptigim arastirmada Cuda olarak render alamadigimizi gordum. Bu nedenle iade ettim. Yeni nvidia teknolojisini destekleyen programda pek bulamadim (convert, video duzenleme anlaminda). Bu baslik altinda kullandigimiz ekran kartlarini ve gpu uzerinden islem yapan programlari paylasirsak iyi olur.

Premiere pro'ya geçeyim dedim. Bunları destekliyormuş. 750 Ti ekran kartı aldım, 900'lü serileri desteklemiyor sandım sadece. Ama bunu da değiştirmek zorunda kalacağım değiştirebilirsem tabi.

Adobe Premiere Pro CS6 sistem gereksinimleri

GPU hızlandırma için desteklenen NVIDIA ekran bağdaştırıcıları

• GeForce GTX 285 (Windows ve Mac OS)
  • GeForce GTX 470 (Windows)
  • GeForce GTX 570 (Windows)
  • GeForce GTX 580 (Windows)
  • NVIDIA Maximus ™ yapılandırmasının parçası olarak bir Quadro kartı ile eşleştirilmiş NVIDIA® Tesla C2075 kartı (Windows)
  • Quadro FX 3700M (Windows)
  • Quadro FX 3800 (Windows)
  • Quadro FX 3800M (Windows)
  • Quadro FX 4800 (Windows ve Mac OS)
  • Quadro FX 5800 (Windows)
  • Quadro 2000 (Windows)
  • Quadro 2000D (Windows)
  • Quadro 2000M (Windows)
  • Quadro 3000m (Windows)
  • Quadro 4000 (Windows ve Mac OS)
  • Quadro 4000M (Windows)
  • Quadro 5000 (Windows)
  • Quadro 5000M (Windows)
  • Quadro 5010M (Windows)
  • Quadro 6000 (Windows)
  • Quadro CX (Windows)
  • Tesla C2075 ** (Windows)

Önceki konunda gerekli cevabı vermiştim. Bize inanmayıp DH'de bilgisiz kişilere sorup yanlış yönlendirmişler seni sende onlara inanmışsın. Ya oraya inan yada burada dediklerimizi uygula her yere konu açma. 900 Serisi de Nvenc destekli.
Bunlarla da çevirebilirsin;
ConvertXtoVideo - Convert videos to AVI, MKV, DVD, iPad, etc.
Video converter, convert SD/HD video/audio files to play on iPhone, iPad, Galaxy, etc.

Encode için;
Bandicam - Game Recording Software | Download Screen Recorder

Kayıt için;
Mirillis - Enjoy the ultimate gameplay recording, streaming, screen recording and HD video player!

CUDA destekli video çevirici | Technopat Sosyal

Adobe premieri önceden keşfetseydim keşke. İade etmeden deneseydim bu programla belki vermezdim geri. Şimdi convert olaylarına gerek kalmadı. Direk convert etmeden Premiere'de atabiliyorum .ts uzantılı görüntüleri.

Neyse şimdi CUDA'yı etkinleştirdim yeni GTX 750 ti ekran kartımda render alırken baya fark yaptı.

Yalnız halen CPU'yu %100 kullanıyor. GPU ise %30 ve 40'larda. Normal midir bu?

QcqgjIv.jpg

Adobe Premier ile 45-50 dakikalık render alırken pc kapandı. Bir kaç defa denedim her defasında aynısı oldu. Ama Sony vegasta aynı hata olmuyor. CPU %100 kullansada bitiriyor videoyu ama Adobe premier daha iyi sorunu çözebilirsem iyi olacak. Şimdi notebookta Adobe premieri deniyorum. Amd fx4100 işlemci var masaüstünde, fazla ısınıyor olabilir. Notebookta intel i5 işlemci var.

Sony Vegas;

nDd3i6A.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Nvenc Export eklentisi sayesinde Adobe Premiere CS6 ile çok hızlı şekilde render alıyorum teşekkürler.
Yalnız bu şekilde renderladığım videolar 5 dakikadan uzun ise pc de ileri sarılmıyor. En baştan izlersen sıkıntı yok. Youtube'a yükleyince gerçi kendisi tekrar kodladığı için orada problem olmuyor. Herhalde bir ayarı eksik yapıyoruz ama çözemedim. Adobe forumuna da yazdım bakalım cevap gelecekmi.

Bu arada daha önceki konulardan baktığım kadarıyla verdiğiniz VSO Converter programını denedim. Kesme biçme işlemi haricinde bire bir videoları convert etmek için çok başarılı.

Evet. Media player classic h.264 ile denedim. Vlc ve normal media playerda da ayni sekil. Nvenc converti kullanmadan premierde ki H.264 kismindan render aldigimda bir problem yok. Sanirim nvenc export ayarlarinda bir sikinti var. Dun en az 50 farkli render aldim en hizli ve en guzel kaliteyi yakaladim ama bir tek bu sikinti. Buffer ve keyframe ayarlari ile de oynadim olmadi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı