GPU ve CPU için undervolt ve overclock nasıl yapılır?

wishlamb

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, 13700KF işlemcim var ve Arctic Liquid Freezer II 280mm sıvı soğutucu kullanıyorum (radyatörü kasanın üst tarafında). İşlemciye undervolt yapmak istiyorum. EVGA 3080 Ti FTW3 Ultra Gaming ekran kartım var ve undervolt yapıp uygun olacak şekilde overclock yapmak istiyorum. Oyun oynarken grafik ayarlarını yüksek ayarlara alınca ekran kartımın sıcaklık değerleri 2K 144 FPS de %100 yükte 74-76 derecelere çıkıyor. Saatlerce oyun oynadığım için daha düşük derecelerde aynı performansı almak ve ekran kartımın ömrünü uzatmak için ayar yapmak istiyorum. Monitörüm 2K 144Hz. Ekran kartı için EVGA Precision X1 programını kullanıyorum. MSI Afterburner'da kurulu ama ekran kartım EVGA olunca EVGA'nın programını kullanmak istedim. Bir de ASUS AI Suite 3 programını kullanıyorum. RAM olarak (16x2)32 GB 6000MHz DDR5 CL36 RAM kullanıyorum. Anakartım ASUS Prime Z790-A. Biraz araştırdım ancak hiç kafam basmadı. Birisinin bana şu ayarı şöyle yap şurayı böyle yap diyerek yönlendirmesi gerekiyor sanırım. :) teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı