ASUS ROG Swift PG27UCDM vs Strix XG27UCDMG

• Konuyu başlatan Wlixe
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 163

Wlixe

Megapat
Sosyal Tayfı
Hepinize selamlar öncelikle; normalde ASUS ROG Strix XG27UCDMG'de karar kılmıştım; indirim bekliyordum fakat biraz daha araştırınca üründe DP 2.1 desteğinin olmadığını ve 4K 240Hz olarak kullanmak için mecburen DSC açılması gerektiğini öğrendim. Bu da beni bir üst model olan ASUS ROG Swift PG27UCDM'ye yönlendirdi.

Yeni topladığım sistemde 4K Ultra Native oyun oynama niyetindeyim ve araya herhangi bir yapay görüntü teknolojisi girmesini istemiyorum.

VESA ve bazı kişiler DSC'nin ''görsel olarak kayıpsız'' olduğunu iddia etseler de bazı kişiler bunun sadece bir pazarlama stratejisi olduğunu ve DSC'nin gayet de ayırt edilebildiğini, görüntüyü bozması dışında da Alt Tab atarken ve oyun oynarken siyah ekran sorunlarına neden olduğunu söylüyor.

Bir monitöre 53 bin TL vermek açıkçası beni bayağı bir rahatsız ediyor fakat çok uzun süre kullanacağımdan aradaki 8 bin TL'lik farkı da verebilirim diye düşünüyorum.

Aslında TANDEM OLED'ler de ilgimi çekiyor fakat şu anda 4K TANDEM OLED monitör yok piyasada. 2K TANDEM OLED'ler yaklaşık 3-4 ay önce çıktı, onlar da henüz ülkemize gelmedi. Ne zaman geleceği de sanırım belli değil. 4K TANDEM OLED'lerin çıkması, ülkemize gelmesi 2026 yazında falan olur gibime geliyor fakat o zaman da 60-70 bin TL gibi fahiş, ulaşılması epey zor bir fiyatla çıkacağını düşünüyorum.

Kafam epey bir karışık fakat ''almışken en iyisini alayım'' kafasında olduğum için PG27UCDM'ye daha yakınım. Yorumlarınızı bekliyorum.

@bluerr

Xg27ucdmg al. Farkı görüyorum diyen uyduruyor.
Farklar aşırı derecede abartılıyor.
Reddit'te biraz gezdim bu konu için, çoğu kişi farkın görülmediğini söylemiş fakat siyah ekran sorunları olduğunu da söylüyorlar. Aradaki fiyat farkı da az buz bir şey değil. Bilemedim.
Hoş monitör taş gibi olsa da Asus oled almak tedirgin ediyor.
Neden hocam?

Şikayet fazla ve çoğu zaman Asus yardımcı olmuyor.
ModArt PC'nin XG27UCDMG incelemesi videosunun yorumlarında birkaç şikayet görmüştüm. Monitörü 3 kere değişime yollayan ve XG27 serisinin kronik sorunlu olduğunu söyleyen bir arkadaş vardı. Aynı kişi monitörün adaptörünün, dolayısıyla monitörün çok fazla ısındığından da bahsetmiş.
Birkaç kişi çizgi sorunundan bahsetmiş.

Siz şikayetleri nerede gördünüz? Link atabilir misiniz?

Benim XG27UCDMG yarın elime geçecek. Ben bunun bir üstü olan PG modelinin varlığından bile habersizdim. Bilsem onu alırdım. Ama değmez ise iadeye gerek yok. Takip ediyorum konuyu iyi denk geldi.

Güncelleme: Ben 45800 TL ile 10 taksite aldım, şimdi 55Kya itopyadan 5 taksit bulabildim. Ben elendim :D İnanılmaz bir fark varsa ve kesinlikle alınmalıysa alırız ama taksit sayısı bayağı etkili.

Son düzenleme:
@bluerr Bahsettiğiniz konulara baktım, yaşanan sorunlar ve süreç gerçekten hoş değil. ASUS'tan böyle bir tavır beklemezdim.
Bu kadar pahalı bir ürünün bu kadar kolay çizilmesi de epey rahatsız edici. Silerken bile çizilebiliyorsa yanlışlıkla sert bir cisim değse ne olur tahmin etmek istemiyorum.
Bu modeller dışında 50.000 TL civarına önerebileceğiniz, daha iyi olan 4K OLED 240Hz 27" monitör var mı? Eğer yeni çıkacak olan varsa 2-3 ay daha bekleyebilirim. Tabii yılbaşı sonrasında beklenen fiyatlar korkutmuyor değil.
Benim XG27UCDMG yarın elime geçecek. Ben bunun bir üstü olan PG modelinin varlığından bile habersizdim. Bilsem onu alırdım. Ama değmez ise iadeye gerek yok. Takip ediyorum konuyu iyi denk geldi.
Hayırlı olsun hocam. Umarım diğer arkadaşların yaşadığı sorunları yaşamazsınız, güle güle kullanın.
PG modeli ile arasında 8 bin TL fark var ve DP 2.1, Dolby Vision ve tasarım dışında kayda değer bir fark yok. Neredeyse herkes aradaki fiyat farkına değmeyeceğini söylüyor.

Güncelleme: Ben 45800 TL ile 10 taksite aldım, şimdi 55Kya itopyadan 5 taksit bulabildim. Ben elendim :D İnanılmaz bir fark varsa ve kesinlikle alınmalıysa alırız ama taksit sayısı bayağı etkili.
PG27UCDM modelinden bahsediyorsanız Amazon'da 53.500 TL'ye vade farksız taksitli bir şekilde alabiliyorsunuz. Kartınıza bağlı olarak 9'a kadar bölünebiliyor.

Son düzenleme:
@bluerr Bahsettiğiniz konulara baktım, yaşanan sorunlar ve süreç gerçekten hoş değil. ASUS'tan böyle bir tavır beklemezdim.
Bu kadar pahalı bir ürünün bu kadar kolay çizilmesi de epey rahatsız edici. Silerken bile çizilebiliyorsa yanlışlıkla sert bir cisim değse ne olur tahmin etmek istemiyorum.
Bu modeller dışında 50.000 TL civarına önerebileceğiniz, daha iyi olan 4K OLED 240Hz 27" monitör var mı? Eğer yeni çıkacak olan varsa 2-3 ay daha bekleyebilirim. Tabii yılbaşı sonrasında beklenen fiyatlar korkutmuyor değil.

Hayırlı olsun hocam. Umarım diğer arkadaşların yaşadığı sorunları yaşamazsınız, güle güle kullanın.
PG modeli ile arasında 8 bin TL fark var ve DP 2.1, Dolby Vision ve tasarım dışında kayda değer bir fark yok. Neredeyse herkes aradaki fiyat farkına değmeyeceğini söylüyor.

PG27UCDM modelinden bahsediyorsanız Amazon'da 53.500 TL'ye vade farksız taksitli bir şekilde alabiliyorsunuz. Kartınıza bağlı olarak 9'a kadar bölünebiliyor.
Asustan iyisi yok ama muadili MSI var. Tr de 27inç olan 4k modeli yok. Hoş, MSI da aynı tas aynı hamam. Birinin oled monitöründe ölü piksel oluşmuş bir defaya mahsus değiştiriyoruz demişler. Sacmalığa bak 50k vereceksin sorun yaşarsan tavırları belli değil.

Gigabyte alınabilir belki servis hakkında bilgim yok. En olumlu duyduğum yorumlar Dell tarafında.

Kriterlerinize uyan ve Tr de satılan mo27u2, g81sf ve aw2725q var. Yalnız aw2725q ilk çıktığında sorunluydu, güncel durumu bilmiyorum. Dell e mail atıp sorsanız bilgi verirler belki. Bende aw2725df kullanıyorum, kalibrasyon vb konularda uzun uzadıya konusmustuk. Yalnız firmware konusunda tembeller. Monitör de diyelim ki yazılımsal bir sorunları veya eksikleri var, firmware ile düzeltmeleri gerekiyor, umursadıkları yok. Mesela kendimden örnek vereyim. Aw2725df de zorunlu parlaklık limitleyici var. Asus ve MSI gibi markalar osd menüsüne parlaklık limitleyici için kapatılıp açılabilen bir ayar koyuyor. Şikayetlere rağmen firmware update ile düzeltmediler. İkinci durum ise dldsr desteği. MSI firmware update ile çözdü bunu. Millet forumlarda redditte falan yazdı başta getirecez dediler sonra vazgeçtiler. Sözlerinde durmadılar. Üçüncü örnek de aw2725df de gamma 2.2 var gibi pazarladılar ama gerçek de SRGB gamma yı kullanıyorlar. Asus ikisinin arasında geçiş yapabileceğimiz bir ayar koyuyor osd menüsüne. Dell ise piksel kaydırma dan tut parlaklık sınırlamasına kadar zorunlu tutuyor. Rahatsız olur musun falan umurlarında değil. Sürekli parlaklık azalıp artıyor gözlerimi rahatsız ediyor. Sadece srgb modunda bunu kaldırmışlar. Diğer tüm modlar da zorunlu. Srgb modda da gamma 2.2 yerine srgb gamma kullandıkları için görüntü soluk. 🙂

Yine de Asusun servisine rağmen değer diye düşünüyorum. Sadece araştırırken ince detaylara dikkat etmek lazım. Hele Dell ise iyice bir dikkat edin. Her ne kadar servis kısmında yapılan yorumlar olumlu olsa bile. Markanın yazılım ekibi tembel.

Ayrıca aw2725q ilk çıktığın da bozulma, fan uğultusu gibi şikayetler vardı. HDR performansı da kötüydü. Çözdüler mi bilmiyorum.

Mo27u2 haricinde de G81sf var ama onun da yanma garantisi 2 yıl ve mat kaplama.

Seçenekler bu şekilde.

Ekleme: AOC da varmış. Ama monitörün incelemesini görmedim. Gen 4 olduğunu biliyorum sadece.

Son düzenleme:

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim hocam. Dolby benim 65OLED809 model tvde var, olmasa ne anlardım, bence hiçbir şey.

En başta bilsem PG alırdım orası ayrı. Şimdi iadesiydi, taksit iadesiydi vs bilemedim. Bir de bekleyesim yok 10 günde kargoladılar. Ama hala alabilirim bilemiyorum. Eve geçince düşüneceğim. Yoruldum parça araştırmaktan :D

Dolby önemli değil de, alt tab sırasında ekranın kararma süresi vs beni tilt edebilir. 50 serisinde çözüldü diyorlar ama pratikte görmem lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı