GPU ve CPU ısısı eşdeğer olması gerekmiyor mu?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci + Editör
RAM
8GB Crucial 2666Mhz SODIMM
Ekran kartı
1650 4GB (Laptop)
Anakart
G770
İşlemci
9300H
Şaşıracaksınız başlığa fakat görsel koyacağım.

1678868482471.png

Google örnek görsel örnek dediğimde aynısı içi, CPU bakırın en altdaki kısmı GPU 3. bakırın değdiği yukarıda. Termal macunu yeni sürdüğüm halde bu arada pomp out falan yok fakat CPU ısısı GPU'dan 20 derece fazla oluyor normal mi? Ve bu bakır ile arasında olan ısı farkı pomp out yaşatır mı zamanla? GPU: 65 derece Max gördüğüm. CPU 80 Max. Gördüğüm bu ısılar Ultra performansda görüyorum bu arada.

Aynı olması gerekmez. İkisi de farklı bileşenler ve ikisi de farklı ısı üretiyor.

Evet fakat aynı bakırda o yüzden pomp out yaşatır mı zaman ile vs. onu düşünüyorum MX4 sürülü bu arada nasıl bu ısıları alıyorsun diyecek olursanız. Geçen MediaMarkt'da G770 de GPU 85 CPU 98'di o yüzden belirtiyim macunu :D

Normal son derece. APU'larda bile sıcaklık farklı gözükmekte.

Tamam burada kafamı karıştıran etken şu, aynı bakır üzerindeler tamam aradaki ısı farkı GPU da 3 bakır olması olabilir fakat bu uzun vadede macuna zarar verir mi acaba?

Beni korkutan o ısı konusunda takıntılıyım, zaten cihaz 2 senesini gördü dahada 4 sene götürsün falan istiyorum diyebilirim, bu Toshiba lar gibi :D

Tamam burada kafamı karıştıran etken şu, aynı bakır üzerindeler tamam aradaki ısı farkı GPU da 3 bakır olması olabilir fakat bu uzun vadede macuna zarar verir mi acaba?

Beni korkutan o ısı konusunda takıntılıyım, zaten cihaz 2 senesini gördü daha da 4 sene götürsün falan istiyorum diyebilirim, bu Toshiba'lar gibi :D

HP Omen 17 kullandım 5 yıl. Şu an abim kullanıyor tamamen sizin gibiydi ısılar hiçbir sorun yaşamadım.

Normal son derece. APU'larda bile sıcaklık farklı gözükmekte.
Bu durum termal macuna zarar vermez diyorsanız benim için de sorun yok. Çünkü LoL oynuyorum CPU oyunu mesela GPU 57 CPU 80 anlatabilmişimdir umarım böyle olunca acaba Pomp out mu yedi diye titremeye başlıyorum normal derseniz Afterburner siliyorum şimdi zaten :D

MX-4 ile pump-out yaşamanız olası ama o kadar korkacak bir şey yok. En fazla sıcaklık artar ve frekans kısılır. Eğer yaşanırsa da bir dahakine daha katı kıvama sahip bir macun veya PTM7950 pedi kullanın. Pump-out ısı farkıyla alakalı ama farklı bileşenlerin sıcaklık farklarından değil, aynı bileşenin bir sıcaklık farklarından kaynaklı.

1678869034076.png

Boşta mod: Ultra performans.
Isı farkı mevcut fakat boştaki bu 3-5 ısı farkını GPU da 3 bakır olmasına veriyorum. Dediğim gibi yukarıdaki gibi LoL de mesela GPU 50 falan CPU 80 pomp out yaşatmaz diyorsanız sorun yok süreli 1 haftaya yakın oldu bana göre pomp out olsa şimdi olmuştu zaten yoksa oyundan çıkınca bu ısıda kalmazdı CPU?

MX-4 ile pump-out yaşamanız olası ama o kadar korkacak bir şey yok. En fazla sıcaklık artar ve frekans kısılır. Eğer yaşanırsa da bir dahakine daha katı kıvama sahip bir macun veya PTM7950 pedi kullanın.

Frekans kısmı bende 97 derece üstü oluyor ve CPU Ultra performans da Max. 80 görüyor 45W TDP de yani sorun yok.

1678869034076.png

Boşta mod: Ultra performans.
Isı farkı mevcut fakat boştaki bu 3-5 ısı farkını GPU da 3 bakır olmasına veriyorum. Dediğim gibi yukarıdaki gibi LoL de mesela GPU 50 falan CPU 80
Bunda Pomp out yaşatmaz sorun olmaz normal diyorsanız sorun çözüldü? @itwasgooday

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı