GPU ve PSU Fanları Birbirine Bakıyor

hazelpick

Decapat
Yeni topladığım kasam da şöyle bir problemim var. Anakartımın modeli ASUS Z270-P ve resimde üst tarafta bulunan PCI-E girişine Ekran kartımı taktığımda çalışmıyor. Aslında PC'de her şey çalışıyor, sadece GPU'dan görüntü alamıyorum. BIOS'dan aynı anda hem GPU çıkışını hem de anakartın HDMI çıkışını açabildiğimden, PC'nin çalıştığını burdan görebiliyorum. Diğer kafama takılan durum ise THERMALTAKE SMART RGB 500 modeli PSU ile Sapphire RX580 PULSE modeli GPU fanları birbirine bakıyor. Bu durumun GPU fanına bir zararı olur mu?

365672

365674

Kardeşim olur mu bilmiyorum ancak ben her iki fan arasına bir plaka vs gibi bir şey uydurmaya çalışırdım. Zararı olur mu emin değilim ancak psu sıcak havayı dışarı attığı için direk gpu ya üfleyecektir. Sistemi yük altında ısısını takip etmeni tavsiye ederim.

PSU yu yanlış monte etmişsiniz biraz fazla ısınmaya sebep olabilir ters çevirip monte edin fan aşağıya bakmalı.
Ekran kartının üst tarafta ki yuvada çalışmama sebebi yukarıdan aşağı doğru inen fanın kablosu olabilir sanki ekran kartına değip temassızlık yapabilir gibi gibi bir kontrol edin.
Bu arada sanki RAM yanlış takılmış gibi tek slot olduğu için siyah yuvalara takılması gerekiyor diye biliyorum.

İlk olarak PSU yanlış takılmış fanın kasanın altına bakması gerekiyordu havayı kasanın içine üfleyecek ve dahada sıcak bir ortam oluşacak orda, kasayı buna uygun almanız gerekiyordu. Diğer şeyse RAM'i 1.veya 2. slota takmanız. Sonrasında bağlantıları tekrar kontrol edip GPU'yu tekrar üste takın. Çalışmaz ise slotta bir problem olabilir.

PSU fanı benim bildiğim dışarı doğru değilde, içeri doğru çalışıyor ve power kablosunu taktığımız yerden egsoz gibi dışarı atıyor diye biliyorum. PSU ters çevirirsem ledlerinin hiçbir esprisi kalmıyor ayrıca aşağıya bakacağı için. Bir diğer saçma konu üst PCİ-E de eski bir ekran kartı taktığımda çalışıyor. Sadece 6+2 pin bağlantı yapılan kartlar çalışmıyor. Çok enteresan bir durum. RAM slotunu da PCİ-E çalışmadığında yerini değiştirip denemiştim. Öyle kaldı dediğiniz gibi 1.slota alacağım.

Anakarttaki 1. Ekran kartı yuvası arızalı olabilir. PSU`da sıcak havayı dışarı atmak için fan var. Siz o sıcak havayı, soğumaya çalışan ekran kartına yeniden veriyorsunuz. Kasa Zalman Z3+ kanımca. O kasada PSU fanı aşağıya bakacak şekilde fan yuvası var. PSU fanı aşağıya bakacak şekilde yeniden takılması gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı