GPU voltajı düşürülürse performans düşer mi?

Daha fazla  
Sapphire Pulse RX 6700 ekran kartına sahibim ve bence 1200 voltaj bu kart için çok fazla. Oyunları 1080p oynuyorum. Eğer 1200 voltaj olan kartın voltajını 1150'ye düşürürsem performans düşüşü olur mu? Yoksa sadece çektiği güç mü azalır?

Performansın düşmez. Her seferinde 10 mV düşürecek şekilde OCCT 3D Standard testini sınırsız süre olarak ayarlayıp Error Detection ayarını da Enabled yaparak 1 saat çalıştır. Her hatasız geçtiği seferde 10 mV azalt, hata alırsan 5 mV yükseltip tekrar testi çalıştır. En sonunda da 3 saatlik bir test yap. Bu arada testte 1 hata bile alırsan sonuna kadar beklemeyip kapatabilirsin.

Performansın düşmez. Her seferinde 10 mV düşürecek şekilde OCCT 3D Standard testini sınırsız süre olarak ayarlayıp Error Detection ayarını da Enabled yaparak 1 saat çalıştır. Her hatasız geçtiği seferde 10 mV azalt, hata alırsan 5 mV yükseltip tekrar testi çalıştır. En sonunda da 3 saatlik bir test yap. Bu arada testte 1 hata bile alırsan sonuna kadar beklemeyip kapatabilirsin.
1200 voltaj fazla mı bu kart için? 2600MHz'da çalışıyor maksimum, OC şekilde geldi bana.

Sıcaklık ne durumda?
Düzgün bir undervolt uygularsanız performans kaybı yaşamadan sıcaklıkları düşürebilirsiniz.
Sıcaklık, 60'ı bile geçmiyor. Sistem dört aylık daha ama hiç 70'i göremedim.

1200 voltaj fazla mı bu kart için? 2600MHz'da çalışıyor maksimum, OC şekilde geldi bana.

Sıcaklık, 60'ı bile geçmiyor. Sistem dört aylık daha ama hiç 70'i göremedim.
O zaman niye voltajı düşürmek istiyorsunuz? 80 dereceyi geçmeyen ekran kartını boşuna kurcalamaya gerek yok. Bırakın kendi halinde takılsın. Süper sıcaklık değerleri.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı