GPU'da güncellik mi, performans mı?

Arkadaşlar bu konuyu çoğu kişi tartışıyor. Zaten başlık belli. Şöyle biraz daha açıklayayım. Örneğin GTX 960 ve RX 460. GTX 960 daha performanslı ama RX 460 daha güncel. Şimdi hangisini önermeliyiz? Yani aralarında 5-6 ya da 10-12 FPS olan kartlarda güncellik mi yoksa performansa göre mi seçim yapılmalı?

İleriye dönük olması açısından güncellik önemli. Mesela RX460, H.265 destekli. İleride düşük boyutlu medya dosyalarını çok rahat bir şekilde açabilecek. Ayrıca yeni bir nanometre ile üretildiği için daha az güç tüketecek. Sadece buda değil. Yeni nesil olduğu için yazılım olarak güncelleme ömrü de daha uzun olacak.

Atıyorum bir kart 70 FPS veriyor buna karşılık 600W güç istiyor ve 2 yıllık diğer kart yeni 450W güç istiyor 65FPS veriyor ve fiyatı birbirine yakınsa performansı az düşük olsada yeni olan tercih edilmelidir.

Ayni fiyat segmentteki guncel ve guncel olmayan kartlar karsilastiridigi surece sıkıntı yok. Ben eski nesili ikinci el, guvenilir ve ucuz bulursam alirim ancak. Yoksa tabii ki yeni nesil daha iyi. Daha az guc tuketiyorlar, daha yeniler, daha yeni teknolojileri destekliyorlar.

Ayni fiyat segmentteki guncel ve guncel olmayan kartlar karsilastiridigi surece sıkıntı yok. Ben eski nesili ikinci el, guvenilir ve ucuz bulursam alirim ancak. Yoksa tabii ki yeni nesil daha iyi. Daha az guc tuketiyorlar, daha yeniler, daha yeni teknolojileri destekliyorlar.
Katılıyorum. 960 şu an fiyatını hak etmiyor ama 450 liraya kadar temiz bulunursa neden olmasın? :D

Katılıyorum. 960 şu an fiyatını hak etmiyor ama 450 liraya kadar temiz bulunursa neden olmasın? :D

Rx 460 4 GB, GTX 960 2G ve R9 285 2G ayni fiyatta mevcut vatanda(620 ₺)
Üstteki yorumu okudum da benim 6 senelik laptobum bile h.265 videoları açıyor? Ayriyetten ne sunacak bu?

Şimdi ben 3 ay sonra sistem toplayacağım zaman bu 3 kart arasından seçim yapacağım muhtemelen. Ve büyük ihtimalle R9 285 ten yana olacak fikrim. Ufak bir güncellik uğruna %20 performanstan vazgeçemem.

Tamam kardes. Tum forum hic bir seyden anlamiyor bu yuzden guncellik diyorlar bir tek sen anliyon tamam git al R9 285. Hadi al tamam mi kardesim? Sen biliyomussun zaten yazmasan da olurmus. Zaten firmalrda hic bir seyden anlamiyor bosuna yeni ekran karti cikariyorlar. Bir tek sen akillisin.

Son düzenleme:
Rx 460 4 GB, GTX 960 2G ve R9 285 2G ayni fiyatta mevcut vatanda(620 ₺)
Üstteki yorumu okudum da benim 6 senelik laptobum bile h.265 videoları açıyor? Ayriyetten ne sunacak bu?

Şimdi ben 3 ay sonra sistem toplayacağım zaman bu 3 kart arasından seçim yapacağım muhtemelen. Ve büyük ihtimalle R9 285 ten yana olacak fikrim. Ufak bir güncellik uğruna %20 performanstan vazgeçemem.

Valla 30 TL fazlasına 1050Ti mini varken 2 yıllık stok fazlası sağlam olup olmadığı tartışılır kart alınmaz. Hoş vatan gibi kazık yerden onuda almam ya alacak oldum diyeyim.

Zotac GTX1050 Ti MINI EDITION GDDR5 4GB 128Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı