GPU'da güncellik mi, performans mı?

Aynı bütçede olursa iki kart arasından R9 285 yerine 1050 Tİ alınmalı. Mesela diyelim 600 TL civarlarına R9 390, R9 290X-R9 290 modelleri varsa ne kadar eski olsa da ben bunları alırdım.

Mantıken güncel olunca daha performans olacak diye bir durum yok, genelleme yapamazsın.
Iste bizim derdimiz de bu. R9 285 ve GTX 1050 TI ayni fiyattayken arkadas R9 285 diyor.
Not : Arkadas gormedim diyor olabilir. 1050 TI'i gormedim dedigini gormedim o yuzden yarim saattir tartisiyormusuz :D.

R9 285, 1050 Ti'den daha iyi değil mi? Ben öyle biliyorum sanki.

Birebir kıyaslamasını göremedim. Fakat 285, 960 ile eşdeğer, 1050ti'de yapılan testlerde 960'dan performanslı olduğu görülüyor. Buradan doğal olarak 285'tende performanlı olduğu sonucu ortaya çıkar.

Yalniz soyle bir durum da var; gunumuzde VRAM de cok buyuk onem arz ettiginden eski bir ust seviye kart almak yerine yeni orta seviye minimum 4 GB VRAM'e sahip bir kart almak daha mantikli olacaktir.

Ornek vermek gerekirse ayni fiyata,

- GTX 690 2 GB
- GTX 780 TI 3 GB
- GTX 1050 TI 4 GB

alabileceginizi dusunelim. Ilk etapta muhtemelen GTX 690 almak istiyeceksinizdir. Ancak 2 GB VRAM sebebiyle yasayacaginiz darbogaz sebebiyle cift GPU'lu ve gunumuzde dahi cok guclu bir kart olmasina ragmen GTX 690'dan muhtemelen GTX 1050 TI kadar performans alamayacaksiniz. Surucu destegine girmiyorum bile...

Ama sonuc olarak herkesin kendi tercihidir, alinmaz diye bir sey yok. Sadece oyun oynayan birisi degilseniz, eski ust seviye kartlarin farkli uygulamalarda farkli avantajlari olacaktir.

Yalniz soyle bir durum da var; gunumuzde VRAM de cok buyuk onem arz ettiginden eski bir ust seviye kart almak yerine yeni orta seviye minimum 4 GB VRAM'e sahip bir kart almak daha mantikli olacaktir.

Ornek vermek gerekirse ayni fiyata,

- GTX 690 2 GB
- GTX 780 TI 3 GB
- GTX 1050 TI 4 GB

alabileceginizi dusunelim. Ilk etapta muhtemelen GTX 690 almak istiyeceksinizdir. Ancak 2 GB VRAM sebebiyle yasayacaginiz darbogaz sebebiyle cift GPU'lu ve gunumuzde dahi cok guclu bir kart olmasina ragmen GTX 690'dan muhtemelen GTX 1050 TI kadar performans alamayacaksiniz. Surucu destegine girmiyorum bile...

Ama sonuc olarak herkesin kendi tercihidir, alinmaz diye bir sey yok. Sadece oyun oynayan birisi degilseniz, eski ust seviye kartlarin farkli uygulamalarda farkli avantajlari olacaktir.

GTX 690 ile 1050 Ti ???
Bak işte bunu beklemiyordum [emoji23]

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

R9 285 ile GTX 960 benzer kartlar, doğla olarak 1050 Tİ modeliyle de aralarındaki farklar az ama bu modeller fiyat olarakta 1050 Tİ fiyatında bu koşullarda bu modeller arasından alınası olan kart 1050 Tİ'dir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı