GPU'ya yük bindiğinde frekansı düşüyor

Ali UYAROĞLU

Decapat
Elimdeki ekran kartı MSI Gaming X RX580 8 GB. 6 ay önce falan garantiye göndermiştim başka bir sorundan dolayı ardından garantiden geldikten 1-2 ay sonra böyle bir sorun olmaya başladı.
PSU 750W 12v kanalı 675W verebiliyor yani PSU sorunu olmaması lazım sanırsam.
Normal şartlar altında ekran kartı TDP değeri 180W ama bırak 180W'yi ortalama 110-120W'den fazla enerji çekmiyor. Sıcaklıkta düşük sorun nedir bilemiyorum.

Not: Ürünün garanti süresi doldu.

Screenshot_912.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağının markası ve modeli nedir? Genellikle güç kaynağı ekran kartına yeterli gücü sağlayamadığı zaman böyle durumlar ortaya çıkıyor. 750W normalde RX 580 için fazlası ile yeterli ancak güç kaynağı yeteri kadar kaliteli olmayabilir.

Güç kaynağının markası ve modeli nedir? Genellikle güç kaynağı ekran kartına yeterli gücü sağlayamadığı zaman böyle durumlar ortaya çıkıyor. 750W normalde RX 580 için fazlası ile yeterli ancak güç kaynağı yeteri kadar kaliteli olmayabilir.

2 yıl önce almıştım. Ek olarak sistemi ilk topladığım zamanlarda ekran kartına overclock filan da deniyordum eğlencesine (Düzgün bir şekilde test ederek) o zamanlar ekran kartı 300Watt bile sıkıntısız çekebiliyordu PSU dan.

2 yıl önce almıştım. Ek olarak sistemi ilk topladığım zamanlarda ekran kartına overclock filan da deniyordum eğlencesine (Düzgün bir şekilde test ederek) o zamanlar ekran kartı 300Watt bile sıkıntısız çekebiliyordu PSU dan.
Zamanla güç kaynağı yıprandıkça sağladığı güç eski verime ulaşamıyor. Open Hardware Monitor'den güç kaynağının ekran kartına kaç V sağladığını bir kontrol et bakalım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı