Grafik becerimi nasıl geliştirebilirim?

Cesaret ileri, korku geri götürür. ;) Tablet tavsiyesi yaparız tabii. :) Dediğim gibi, ilk oyunda illa hatalar yaparsınız. Yapa yapa öğrenirsiniz. Bence siz bildiğiniz yoldan gitmeye devam edin. Bakalım finalde neler olacak? Dediğim gibi, karakterler biraz daha hayat dolu bakarlarsa, çok daha güzel olur. :)
Ufak bir ara veriyorum ama başka oyun geliştiriyorum.

Hocam sizin mentalitenize biraz değinmek istiyorum. Birincisi sizin çöp olduğunuz kesinlikle yanlıştır. Çöp falan değilsiniz, siz eğer o kadar başarısızlığa rağmen halen bir şeyler deniyorsanız bırakın da size laf atan insanlar utansın. Kendinizden şüphe etmeyin, herkesin hayatında çalkantılı ve inişli çıkışlı zamanlar olacaktır. Ancak size şunu sormak istiyorum eğer siz de kendinizi dibe iterseniz, sizin elinizden tutup sizi o kuyudan kurtaracak kişi başka kim olabilir ki?

İkinci konuya gelecek olursam, "Yeniden Deneyin!"
Baktınız güzel olmadı mı, yazın hatalarınızı ve eksiklerinizi bir kenara tekrar deneyin, yine beğenmediğiniz süreçlerde bu şekilde hatalarınızı sonlandırmaya ve eksiklerinizi gidermeye çalışın ve şunu unutmayın. Bu işten herhangi bir maddi/manevi kazanç elde etmemek de kötü bir şey değil, her şey olacağına varır. Eninde sonunda bir şeyler değişecektir, siz kendinize "Nerede yanlış yapıyorum?" Diye sormalısınız. Kendi sorularınızı cevapladığınız zaman olmanız gereken yere yavaş yavaş ulaşacaksınız, durmayın ve devam edin. Her karanlık tünelin sonu gün ışığına açılır.

Hocam sizin mentalitenize biraz değinmek istiyorum. Birincisi sizin çöp olduğunuz kesinlikle yanlıştır. Çöp falan değilsiniz, siz eğer o kadar başarısızlığa rağmen halen bir şeyler deniyorsanız bırakın da size laf atan insanlar utansın. Kendinizden şüphe etmeyin, herkesin hayatında çalkantılı ve inişli çıkışlı zamanlar olacaktır. Ancak size şunu sormak istiyorum eğer siz de kendinizi dibe iterseniz, sizin elinizden tutup sizi o kuyudan kurtaracak kişi başka kim olabilir ki?

İkinci konuya gelecek olursam, "Yeniden Deneyin!"
Baktınız güzel olmadı mı, yazın hatalarınızı ve eksiklerinizi bir kenara tekrar deneyin, yine beğenmediğiniz süreçlerde bu şekilde hatalarınızı sonlandırmaya ve eksiklerinizi gidermeye çalışın ve şunu unutmayın. Bu işten herhangi bir maddi/manevi kazanç elde etmemek de kötü bir şey değil, her şey olacağına varır. Eninde sonunda bir şeyler değişecektir, siz kendinize "Nerede yanlış yapıyorum?" Diye sormalısınız. Kendi sorularınızı cevapladığınız zaman olmanız gereken yere yavaş yavaş ulaşacaksınız, durmayın ve devam edin. Her karanlık tünelin sonu gün ışığına açılır.
Hocam, doğru diyorsunuz. Şu oyunu bitireyim. Sonra asıl oyunuma geri döneceğim ve kendim çizeceğim hatta çizmekle kalmayacağım onu güzelleştireceğim.

Hocam, doğru diyorsunuz. Şu oyunu bitireyim. Sonra asıl oyunuma geri döneceğim ve kendim çizeceğim hatta çizmekle kalmayacağım onu güzelleştireceğim.
Siz kendi hedeflerinizden ödün vermeyin hocam, bir size yapılamaz diyorsa muhakkak bilin ki bu onun mentalitesi ve korkaklığını belirtir. Her şey yapılabilir, imkanların sınırını görmek istiyorsak imkansızı denemeliyiz! Bu yolda size sonsuz başarılar dilerim.

Selam, şu sıralar çok fena bocalıyorum ve uzun zamandır da bu durumdan çıkamadığımı fark ettim ve düşünüp taşınıp size karşı dürüstçe derdimi anlatmak istedim ve bu yüzden bu konuyu açmış bulunmaktayım.

Yaklaşık olarak 5 senedir oyun geliştirme dünyasıyla iç içeyim ama elde kazancım yok. Çünkü oyunlarımı tamamlamadan sunuyorum ve sorunlarını doğru düzgün tamamlayamadan başka bir oyun projesi yapıyorum. Haliyle çok projeleri iptal etmiştim ve hatta onları o halde kaynak kodunu açıp terk etmiştim, haliyle insanlar benden bayağı tiksiniyor hatta beceriksiz diyorlar. Aslında haklı olduklarını biliyorum ama bir türlü çözemedim sorunu.

Şimdi oyun grubu kurdum ama aklımdaki oyunları yapmam gerekiyor. Tabii büyük bir sorunum var, grafiker konusunda çok beceriksizim ve 5 parasızın tekiyim. Şu an kendimi tanımlasam koca çöpten farkım yok, o derece sinir oluyorum. Size soruyorum, oyun yapmak için grafiğimi nasıl geliştireceğim veya kendimi değersiz hissetme sorunu çözmek için ne yapabilirim?

Oyun Motorum: Construct 2
Kişisel Lisans: Evet
Yasal: Evet
Bana sorarsanız, kodlamadan anlamayan (Gerçi anlasa da olur) bir grafiker bulun ve ona para değil ortaklık teklif edin :) Ücresiz oyunlardan bile 1 milyon kazanılıyor kazanılabiliyor bu dönemde! 👍

Senin ona güvendiğin kadar, o da sana güvenecektir desem... Hem ne demişler: Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Birlikten kuvvet doğar. 👍 Hatta bence bir üçüncü kişi olarak da hikayeci lazım senaryo için...
Senaryocu kolay bulunabilir.

ben grafik tasarım okuyorum ilk senem ortak mı olsak :D
Ne dersin olalım mı? Hem öğrenirsin ve hem de öğretirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı