Grafik tasarım için ekran kartı mı? İşlemci mi?

Mcrn

Yoctopat
Daha fazla  
Adobe Photoshop, Illustrator, indesign gibi programları kaldıracak bir bilgisayar bakıyorum. Elimde iki seçenek var biri: Casper Excalibur i7-10750H 15.6 inç RAM: 16 ekran kartı da GeForce GTX 1650.
Diğeri de HP'nin i5-10300H 16.1 inç 6 GB 3200MHz 512 GB SSD M.2 ekran kartı da GeForce GTX 1650 Ti.
Sizce hangisini almalıyım? Bu durumda ekran kartı mı daha önemli işlemci mi?

Photoshop için işlemci daha ön planda. Sonuç olarak genellikle 2D tasarım için uğraşıyorsun. İşlemcine daha fazla yüklenir. Diğerleriyle alakalı pek bir bilgim yok.

Photoshop için işlemci daha ön planda. Sonuç olarak genellikle 2D tasarım için uğraşıyorsun. İşlemcine daha fazla yüklenir. Diğerleriyle alakalı pek bir bilgim yok.
Evet bence de işlemci daha önemli ama bazıları da programlar işlemciyi o kadar zorlamaz ekran kartına ağırlık ver diyor napıcağımı bilemiyorum.

Evet bence de işlemci daha önemli ama bazıları da programlar işlemciyi o kadar zorlamaz ekran kartına ağırlık ver diyor napıcağımı bilemiyorum.
İyi bir işlemci ve SSD ile tüm programlar rahatlar. Ofis bilgisayarları mantığıyla düşünün. Eğer ki video editi gibi işler yapmayacaksanız zaten ekran kartına bile gerek yok dahili ekran kartları bu gibi durumlarda yeterli oluyor.

İyi bir işlemci ve SSD ile tüm programlar rahatlar. Ofis bilgisayarları mantığıyla düşünün. Eğer ki video editi gibi işler yapmayacaksanız zaten ekran kartına bile gerek yok dahili ekran kartları bu gibi durumlarda yeterli oluyor.
Tamam çok teşekkürler
Her iki ekran kartı'da çok fark olmayan kartlar ama işlemci ve RAM yönünden i7 daha iyi bir seçim olacaktır ve ayrıca RAM miktarıda daha fazlaymış, kesinlikle i7 olan sistemi almalısın.
Tamam çok teşekkür ederim :)
Neden abi?
Bu arada abiler bu Casper olan mağaza 13 İnternette 16 bin lira dolandırılmam dimi bu kadar fiyat farkı normal mi?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı