Grafik tasarım için kullanacağım laptop tavsiyesi

Bütçe
2000 Pound

haki

Kilopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
1TB +
Merhaba arkadaşlar.
Grafik tasarım ve iş bilgisayarı olarak kullanacağım bir laptop arıyorum.
Birçok seçenek mevcut bu yüzden biraz kafam karıştı.
İlk olarak bütçem 2000 pound üstene biraz çıkmaya çalışırım ama çok aşamam.
Ayrıca bilgisayarı İngiltere'den alacağım.
Şimdi genel olarak kullanacağım yönü Adobe programları en çok ta Photoshop ve illistrator bunun yanında çok sık olmasa da video editleme vs yapacağım.
Şimdi bu bütçeye birçok bilgisayar baktım genelde i9 13.nesil işlemciler ekran kartı 4070 veya + bilgisayarlar buldum altta link olarak da koyacağım.
Kafamı karıştıran olay şu Apple MacBook Pro.

Şimdi daha önce Mac vs kullanmadım o yüzden çok hakim değilim sizce bu bilgisayar mı yoksa i9 13.nesil işlemcili 4070 ekran kartlı bir bilgisayar mı?
Ayrıca Lenovo, Dell gibi markalardan da bu bilgisayarları buldum siz bir karşılaştırma yapsanız hangisini tercih ederdiniz?

(32gb RAM 1 tb ssd olan)

Sizin tavsiyeleriniz varsa onlara da açığım.
Bir de merak ettiğim 2 konu var genelde bu Gaming laptoplar tasarım alanında kullanıldığında bir dezavantaj yaratır mı yani sistemleri oyun için yapılmış tasarım için veya iş için değil mi?
Bir de bunlardan bağımsız bir arkadaşım iMac almamı söylüyor. Baktığımda fiyatları daha uygun ama M1 işlemcili.

Senin için panel, ram, işlemci ve ekran kartı önemli şeyler ama sırf ekran kartı diğerlerinden fiyatına göre iyi diyerek de almanı önermem diğer konularda geri kalabilir.
Attığın dell laptop baya iyi duruyor DCI-P3 renk gamutunu kapsıyor, film sektöründe bile bu standart kabul edilir ve kullanılır o yüzden de işini görecek bir ürün.

Son düzenleme:
Grafik tasarım ile uğraşacaksan sRGB 100% panelli bir laptop almalısın her şeyden önce.

ASUS TUF A15 FA507NV işini görür, aynı laptopu kullanıyorum ama cihaz 40 bin bandına dayanmış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Senin için panel, ram, işlemci ve ekran kartı önemli şeyler ama sırf ekran kartı diğerlerinden fiyatına göre iyi diyerek de almanı önermem diğer konularda geri kalabilir.
Attığın laptop baya iyi duruyor DCI-P3 renk gamutunu kapsıyor zaten film sektöründe bile bu standart kabul edilir ve kullanılır o yüzden de işini görecek bir ürün.
dell den bahsediyorsunuz değil mi?

dell den bahsediyorsunuz değil mi?
Pardon evet dell, yazıda bahsetmemişim kusura bakma.

Grafik tasarım ile uğraşacaksan sRGB 100% panelli bir laptop almalısın her şeyden önce.

ASUS TUF A15 FA507NV işini görür, aynı laptopu kullanıyorum ama cihaz 40 bin bandına dayanmış.
DCI-P3 renk uzayı sRGB kaspıyor zaten komple.
NTSC ≥ Adobe RGB > DCI-P3 > sRGB gibi bişey demektir.
Bahsettiğin Adobe RGB olsa anlarım kapsasın dediğin şey.

Dosya Ekleri

• CIE1931xy_gamut_comparison_of_sRGB_P3_Rec2020.svg.png
    CIE1931xy_gamut_comparison_of_sRGB_P3_Rec2020.svg.png
    569,8 KB · Görüntüleme: 52

çok teşekkürler

Tekrar merhaba bu hafta bilgisayar satın alacağım.
En son sizden sonra dell de karar vermiştim ama dell ile iletişime geçtiğimde ram update desteklemediğini söyleyince dell den vazgeçtim. Lenovo ile iletişime geçip öğrendiğim kadarıyla legion pro 7i de dci-p3 destekliyormuş onu almaya karar vermiştim indirim ile birlikte 1850 pounda geliyordu.
Şimdi bugün bir bilgisayar garip bir şekilde indirime girmiş 1870 pound.
4080 ekran kartı, i9 13980hx işlemci, 16 gb ram 5200mhz, ekran çözünürlüğü aynı ama dci-p3 kapsıyor mu yazmamışlar.
Bugün bu msi yı almayı planlıyorum sizden de bir fikir alabilir miyim?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı