Grafik tasarım için MacBook tavsiyesi

bestecolk

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, ben grafik tasarım okuyorum. Adobe Illustrator, Photoshop, ındesign gibi tasarım programları kullanıyorum. Sizce MacBook Air M.2 mi Pro M.2 mi tercih etmeliyim acaba bilgisayar olarak? Her ikisinde de 16 GB RAM yükseltme imkanım var ama depolama için 256 GB yeterli olur mu sizce bana?

Video edit işine girişecekseniz NVIDIA'dan başka çözümünüz yok. Yani windows makine şart. Onun dışında m2 air yeterli olacaktır size.

Air m1 kullaniyorum çıktığından beri, touchbar'lı pro versiyon daha pahalı olmasına rağmen benim verimliliğimi önemli ölçüde azaltan bir özellik oldu, eğer imkanın varsa bir tanıdıktan/apple store'dan touchbar'li macbook denemeni önereceğim.

Eğer kullanımı doğal gelmiyorsa touchbarsız macbook air almanı tavsiye ederim. Alışması gerçekten zor ve sinir bozucu bir özellik çünkü.

Ram'i kesinlikle 16 gb yapmalısın, browser'ı efektif kullanıyorsan, diğer programlara gerçekten ram yetmiyor 8gb konfigürasyonda.

Depolamayı bence arttırmana gerek yok, zira harici ssd bağlamak gerçekten çok kolay ve daha ucuz. 256gb kritik dosyaların için yeterli olmalı

Şahsen bir grafik tasarımcısı olarak diyebilirim ki eğer videoda işin içine girecekse Windows güçlü bir makine öneririm fakat sadece fotoğraf ise m1- M.2 iş görür fakat 256 GB yetmeyebilir ayrıyeten ben Windows güzel bir makine öneririm.

Grafik tasarım bölümünü okuyorsun sana tavsiyem Windows tabanlı sistem kullanman grafikerler genellikle grafik render işleriyle uğraştıkları için sana NVIDIA tabanlı dijital grafik kartı gerekiyor bende MacBook kullanıyorum zorlanırsın depolamada 500gb sana yeter

Alabiliyorsan eğer ki MacBook Pro 16/512 modelini almanı tavsiye ederim fakat bütçe yetmezse 16/256 modelini alıp harici SSD alabilirsin.
Harici SSD ile uğraşmak istemezsen touch bar özelliğinden feragat edip MacBook Air alabilirsin performans olarak aman aman farkı olmayacaktır 2-3K uygun olacak bir de.
Öğrenci indirimiyle güzel bir fiyat.
Onun dışında touch bar çok isterseniz ve bütçeniz MacBook Pro M.2'de belirttiğim modellere yetmiyorsa MacBook Pro M1 alınabilir fakat MagSafe, SD Card okuyucusu ve HDMI çıkışından feragat edeceksiniz.

Bunların dışında bütçem yetiyor dersen M1 Pro modelini alabilirsin hepsinden çok daha iyi, hem ekran boyutu biraz daha iyi hem işlemci gücü ve ekran kartı gücü daha iyi hem de touch bar, MagSafe vb özelliklerden feragat etmiyorsunuz.

Bir iki arkadaş RTX cihazlar önermiş fakat ben tavsiye etmiyorum cihazı şarjdan çıkardığınız gibi gücü alakasız derecede düşecektir ve o programlarla iş yaparken pil süreniz çok düşük olur, MacBook şarjda değilken bile güçlü çalışacaktır ve pil süresi epey uzun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı