Halilhan5224
Hectopat
Daha fazla
Merhaba arkadaşlar,
Grafik tasarım (Photoshop, Illustrator) ve video düzenleme (Premiere Pro, After Effects, DaVinci Resolve) için kullanabileceğim bir bilgisayar toplamak istiyorum. Bütçem yaklaşık 14.000 TL civarında. Bu bütçe ile, hem tasarım programlarında hem de video düzenleme ve render işlemlerinde rahatça kullanılabilecek bir sistem toplamayı planlıyorum.
ihtiyaçlarım:
özellikle dikkat ettiğim noktalar:
Sizce bu bütçe ile önerdiğiniz bir sistem veya parçalar neler olur? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim!
Teşekkürler.
Grafik tasarım (Photoshop, Illustrator) ve video düzenleme (Premiere Pro, After Effects, DaVinci Resolve) için kullanabileceğim bir bilgisayar toplamak istiyorum. Bütçem yaklaşık 14.000 TL civarında. Bu bütçe ile, hem tasarım programlarında hem de video düzenleme ve render işlemlerinde rahatça kullanılabilecek bir sistem toplamayı planlıyorum.
ihtiyaçlarım:
- İşlemci: güçlü çok çekirdekli bir işlemci, video düzenleme ve render işlemleri için önemli.
- Ekran kartı: grafik tasarım ve video düzenleme için yeterli performansı verebilecek, RX 6600 veya daha iyisi olabilir. Render hızları ve GPU hızlandırma önemli.
- RAM: en az 16 GB, tercihen 32 GB (işlem ve render hızlarını artırmak için).
- Depolama: hızlı bir SSD (en az 500 GB), tercihen 1 TB SSD, projelerimi hızlıca yükleyip çalışabilmek için.
- Soğutma ve kasa: sessiz ve yeterli soğutma sağlayacak bir kasa tercihim. Ayrıca, tüm sistemin düzgün çalışabilmesi için iyi bir güç kaynağı.
özellikle dikkat ettiğim noktalar:
- Ekran kartının ve işlemcinin darboğaz yapmaması.
- Video düzenleme ve render işlemleri için hızlı bir sistem.
- Fiyat/performans açısından uygun, yeni ya da ikinci el fark etmez, uygun fiyata sağlam bir sistem almayı planlıyorum.
Sizce bu bütçe ile önerdiğiniz bir sistem veya parçalar neler olur? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim!
Teşekkürler.