Grand Theft Auto 5 Düşük GPU Kullanım Sorunu

Furkan068

Hectopat
Daha fazla  
Ekran görüntüsünde görebileceğiniz üzere ekran kartının tamamını kullanamamasından dolayı FPS düşük.
20170702234532_1.jpg
Virüs taraması yaptım ancak herhangi bir virüs bulamadı. Bu sorunun sebebi nedir?
Sistem:
  • Windows 10 64 Bit Sürüm 1703
  • Msi Armor GTX 1060 6G
  • İntel Core i5 6400
  • 8GB 2133 MHz RAM
  • Msi B150M Bazooka

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU kullanımınız %90 ve üzerinde, darboğaz yaşadığınız için ekran kartınız %100 kullanılmıyor. Şehir içerisinde 60FPS gayet güzel takılma donma gibi sorunlar olmuyor ise kafaya takılacak bir durum yok.
Ben çok takıntılıyım illaki GPU'yu %100 yük altına sokacağım derseniz grafik ayarlarını kökleyebilir veya çözünürlüğü DSR ile 2K'ya alabilirsiniz.
Bunun dışında oyun dünyasını zenginleştiren popülasyon çeşitliliği, obje sayısı gibi ayarları kısarsanız biraz daha yüksek FPS alabilir, GPU'nun kullanımını arttırabilirsiniz fakat oyun dünyasının zenginliğini kaybedersiniz.
Kısacası, MSI Afterburner'i kapat keyif almaya bak.

CPU kullanımınız %90 ve üzerinde, darboğaz yaşadığınız için ekran kartınız %100 kullanılmıyor. Şehir içerisinde 60FPS gayet güzel takılma donma gibi sorunlar olmuyor ise kafaya takılacak bir durum yok.
Ben çok takıntılıyım illaki GPU'yu %100 yük altına sokacağım derseniz grafik ayarlarını kökleyebilir veya çözünürlüğü DSR ile 2K'ya alabilirsiniz.
Bunun dışında oyun dünyasını zenginleştiren popülasyon çeşitliliği, obje sayısı gibi ayarları kısarsanız biraz daha yüksek FPS alabilir, GPU'nun kullanımını arttırabilirsiniz fakat oyun dünyasının zenginliğini kaybedersiniz.
Kısacası, MSI Afterburner'i kapat keyif almaya bak.
i5 6400 ile GTX 1060'ın darboğaz yapacağını sanmıyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı