Grand Theft Auto V Enhanced'i deneyimlediniz mi?

Sinirlendim sildim, 7800 XT kullanıyorum oyun bulanık böyle nasıl anlatsam piksel piksel oluyor FXAA falan da açık ama hiçbir işe yaramıyor elbet fix gelir ama indirmem galiba.

RT aslında yansımayan ibaret değil hocam. Zaten bu yüzden ındiana jones, Assassin's Creed shadows, Doom Dark ages gibi oyunlar artık RT'yi zorunlu kılıyor. RT, ışıklandırma, gölgeler, sesler gibi birçok alanda etkili. Mesela Witcher 3 gibi yansıma neredeyse hiç barındırmayan bir oyunda ışıklandırmalı RT en üst seviyede kullanılıyor.

Forumda bu teknolojinin adının yanlış bilindiğini ve NVIDIA'ya ait sanıldığını biliyordum(bu teknoloji 16. yüzyılda ortaya çıktı) fakat kullanım alanlarının bile bilinmemesi ve sadece yansımadan ibaret sanılması üzücü bir durum.
Matematiksel olarak hesaplanması 16. yüzyılda bulundu fakat sanal grafiklerde karşılık bulmasında NVIDIA'nın payı büyük.
R5 5600 GTX 1650 16 GB RAM. Oynadığım ayarlar high.
Ekran kartınızın vramiyle alakalı olabilir benim FPS imde 3 kata kadar artış oldu.

Sinirlendim sildim, 7800 XT kullanıyorum oyun bulanık böyle nasıl anlatsam piksel piksel oluyor FXAA falan da açık ama hiçbir işe yaramıyor elbet fix gelir ama indirmem galiba.
Oyunun ayarlarından dolayı Motion bluru kapatırsanız düzelecektir.

Matematiksel olarak hesaplanması 16. yüzyılda bulundu fakat sanal grafiklerde karşılık bulmasında NVIDIA'nın payı büyük.

Ekran kartınızın vramiyle alakalı olabilir benim FPS imde 3 kata kadar artış oldu.

Oyunun ayarlarından dolayı Motion bluru kapatırsanız düzelecektir.
Motion blur ile alakası yok denedim anlatmak istediğim çok daha farklı bir durum.

Motion blur ile alakası yok denedim anlatmak istediğim çok daha farklı bir durum.
1741117911998.png

Eğer uzakların böyle gözükmesinden bahsediyorsanız bu Motion blurdan değil grafik ayarlarından dolayı böyle.

Rockstar gerçekten optimizasyon konusunda büyük bir adım atmış.
RX 6700 XT ile Ray Tracing açıkken 200 FPS alabiliyorum.

Onun dışında kayda değen bir şey yok. GTA'ya yeni bir oyuncu kazandıracak bir güncelleme değil fakat eski oyuncuyu kendine çeker.

Kanka imkansız ya onca kişi Steam'de incelleme atmış optimizasyon leş diye adamda 4090 var RT'de adamın FPS 110 sen nasıl 200 alıyorsun ben anlamadım onu seninle aynı karta sahip biri incelleme atmış mesela adam optimizasyona sorunlu demiş hangi ayarları açtın sen.

Kanka imkansız ya onca kişi Steam'de incelleme atmış optimizasyon leş diye adamda 4090 var RT'de adamın FPS 110 sen nasıl 200 alıyorsun ben anlamadım onu seninle aynı karta sahip biri incelleme atmış mesela adam optimizasyona ana avrat girmiş hangi ayarları açtın sen.

Alamaz zaten, maksimum 50-60 FPS alır RX 6700 XT, Ultra RT ile.

Güncelleme bütün ayarlarımı silmiş, grafik ayarlarımdan tuş atamalarına kadar hepsini baştan yapmam gerekecek. Görsel olarak ilk bakışta bence güzel bir gelişme var ama diğer arkadaşların da dediği gibi, ismini tam olarak koyamadığım "motion blur" gibi ama motion blur olmayan tuhaf bir durum söz konusu, yakında en iyi ayarları gösteren videolar ortaya çıkınca düzeltebileceğimi umuyorum. Işıklar fazla ön plana çıktığı için fazla ışıklı yerler başımı ve gözlerimi ağrıtıyor ama zamanla alışırım diye umuyorum. Görsel güncellemeyi geçersek GTA Online için yeni gelen şeylerle birlikte çok güzel bir güncelleme oldu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı